in

NADLEŽNI ĆUTE: Skraćene trase linija 43 i 96 do daljnjeg!

Zbog radova na uređenju Trga Republike linije 43 i 96 su skraćene do terminus Železnička stanica (Pančevački most) i naravno svi su očekivali da će skraćenje biti privremeno.

Međutim, po završetku radova počev od petka, 1. novembra od 18 časova, uspostavljen je novi režim saobraćaja javnog gradskog prevoza i autobusi 43 i 96 nisu vraćeni na stare trase.

Ovo nisu jedine izmene koje su nastupile kada je otvoren terminus Trg Republike, ali jedino za pomenute dve linije nije izdato nikakvo saopštenje, koje prenosi u nastavku:

Saopštenje nadležnih: Linija 19, koja je saobraćala od Studentskog trga do Konjarnika, i linija 28 do Zvezdare, od petka (01.11.2019) su odlukom Sekretarijata za javni prevoz, ukinute. Zbog preklapanja trasa pojedinih trolejbuskih linija u centralnoj gradskoj zoni sa ostalim linijama javnog prevoza, a u cilju optimizacije trolejbuskog saobraćaja, ukidaju se trolejbuske linije 19 i 28. Želeli smo da smanjimo broj gabaritnih vozila koja prolaze Trgom, pa smo linije 19 i 28 ukinuli, a 21 i 22 skratili. Sugrađani koji žive na Zvezdari imaju vezu sa 41 i 77. Ipak, ništa nije zacrtano. Pratićemo situaciju narednih dana i saobraćajne zahteve putnika, pa ćemo u skladu s tim i reagovati, uvoditi nove polaske.

Nezvanično smo saznali da je naša opština Palilula tražila da trase linija 43 i 96 ostanu skraćene!

Ovim putem tražimo od Sekretarijata za javni prevoza Grada Beograda, Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd i opštine Palilula, da građanima Koteža i Borče, da objasne zašto su i na osnovu čega skratili linije 43 i 96?!

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Četiri devojke autom sletele u kanal u Borči

    Jutarnje kilometarske kolone koje NIKO ne vidi (VIDEO)