in

U Borči niče novi šoping mol od 15.000 kvadrata

U Borči niče novi šoping mol od 15.000 kvadrata - 2014
U Borči niče novi šoping mol od 15.000 kvadrata - 2014

Beograd će do 2017. godine, ako sve bude po planu, biti bogatiji za čak šest tržnih centara, a jedan od njih će biti i na našoj levoj obali.

Radovi na izgradnji novih šoping molova uveliko su u toku, a u godini pred nama očekuje se i startovanje gradilišta u Borči gde će navodno biti izgrađen moderan tržni centar od 15.000 kvadrata.

Na samo tri kilometra od silazne petlje Pupinovog mosta, građani leve strane Dunava, do leta 2016. godine mogli bi da dobiju novi poslovni objekat. On će biti stacioniran na poljani u Centru 5 pored naselja Sivi dom u Borči iako sada na ovoj lokaciji još nema nikakvih naznaka da bi u februaru na njoj moglo osvanuti gradilište.

Pomenuta lokacija je veoma tražena jer godinama kruži priča da je za ovu lokaciju zainteresovan i nemački „Lidl“ (pročitaj više).

Tražena poljana u Centru 5 - Borca - Sivi Dom

Prema nezvaničnim saznanjima, novi tržni centar biće u vlasništvu Petra Matića, vlasnika šoping centra „Ušće“, a ceo projekat koštaće desetak milona evra. Prostiraće se na jednom nivou, bez spratova i podzemnih garaža, ali će za parking biti rezervisan veliki prostor oko samog objekta.

Tokom prethodnih godina žestoko se radilo na izgradnji nekoliko ovakvih poslovnih centara u našem gradu. Samo u narednoj godini kupovina će moći da se obavlja na dve nove adrese.

Već u aprilu novi tržni centar „One“ u Zemunu otvoriće vrata svojim kupcima, a do kraja godine biće gotov i objekat tržnog centra „Aviv park Zvezdara“.

Sadržinski biće gotovo isti kao onaj u okruženju – osim supermarketa i maloprodajnih lokala, imaće i dosta uređenih zelenih površina i pratećih sadržaja za celu porodicu.

Izvor: Novosti

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Tako lepe zgrade, a neko ih nazvao „Sivi dom“. Gori naziv nije moguće smisliti. Fasada ovih jako lepih zgrada je krem boje a ne siva. Kako bi onda trebalo nazvati stvarno sive zgrade, kojih u starom Beogradu i Novom Beogradu ima koliko hoćeš? Sam go beton, sivo da sivlje biti ne može. Volite svoju Borču i nemojte prelepim predelima davati ružne nazive!

Novogodišnji bazar u Osnovnoj školi „Jovan Ristić“ (FOTO)

Dečija crna hronika u toku novogodišnjih praznika! Petarde kao uzrok povreda i požara!25.12.2014.

Dečja crna hronika tokom novogodišnjih praznika! Petarde uzrok povreda i požara!