in

Na poljani u Centru V u Borči niče „Lidl“

Dolazak nemačkog diskontnog lanca „Lidl“ na našu levu obalu je izvestan. Parcela od 99 ari određena za gradnju supermarketa nalazi se u Ulici Bratstva i Jedinstva na raskrsnici sa Zrenjaninskim putem u Borči svima poznatoj poljani u Centru V.

Kako nezvanično saznajemo nemački diskontni lanac “Lidl” stiže u Borču u Ulici bratsva i jedinstva, na raskrsnici sa Zrenjaninskim putem. Pkb je još pre dve godine prodao parcelu od 99 ari nemačkom gigantu.

U našoj opštini dobili smo sličnu informaciju ali naglašavaju da lokalna samouprava nije u kontaktu sa “Lidlom” te nisu potpuno sigurni u verodostojnost informacija.

Upoznati smo sa pričom u vezi sa gradnjiom supermarketa i to je veoma bitna stvar i za Palilulu i za Beograd, ali i za Srbiju uopšte. Investitoru nije potrebna dozvola opštine Palilula u ovom slučaju, jer je planirani objekat veći od 800 kvadrata„- izjavio je Nenad Đurđević, pomoćnik predsednika opštine.

Međutim u „Lidlu“ još ne žele da preciziraju tačnu lokaciju supermarketa što naravno govori o njihovoj politici da prvo obezbede lokaciju pa počinju sa otvaranjem objekata bez davanja suvišnih informacija. Cilj im je da lokacija bude sa odličnom vidljivošću i dobrom saobraćajno-tehničkom povezanošću.

Požar na poljani u Centru V u Borči – 10.07.2013Potvrđujemo da smo kupili zemljište u Beogradu. Želimo da naglasimo da imamo odličnu saradnju sa lokalnim samoupravama u Srbiji, koje nam pružaju svu neophodnu pomoć i teže tome da svi birokratski poslovi budu završeni u najkraćem mogućem roku“– izjavili su nadležni “Lidla”

Lidl je jedan od najuspešnijih trgovinskih lanaca prehrambenim proizvodima u Evropi, gde je zastupljen sa preko 9.000 prodajnih objekata. “Lidl“ uglavnom prodaje svoju trgovačku marku i zbog toga su proizvodi i do 30 odsto jeftiniji.

Mi se nadamo da će najveći nemački gigant “Lidl” doći na levu obalu Dunava u Beogradu i doprineti zapošljavnju naših sugrađana ali i doprineti i većoj konkurenciji na tržištu prehrambene robe jer važi za jednog od najuspešnijeg trgovinskog lanaca u Evropi. Sa druge strane se nadamo da ovo neće prouzrokovati zatvaranje malih trgovinskih radnji.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

U Malom Zbegu napreduju radovi na kanalizacionoj mreži

Kraljica flamenka plesačica Mersedes Ruis u UK Palilula

Kraljica flamenka plesačica Mersedes Ruis u UK Palilula