in

U Malom Zbegu napreduju radovi na kanalizacionoj mreži

Predsednik opštine Palilula,Stojan Nikolić, obišao je radove na izgradnji kanalizacione mreže u naselju na levoj obali, Malom Zbegu. Realizacija projekta je počela još 2009. godine a do sada postavljene su cevi u 16 ulica.

Ruralni razvoj Malog Zbega na zadovoljstvo građana se nastavlja. Radovi su nastavjeni i u Ulici Milorada Arsenijevića u Malom Zbegu a planiraju se radovi i u ostalim ulicama. Našim sugrđanima konačno se smeši životu u skladu sa standardima 21 veka.

Radove na kanalizacionoj mreži je obišao i predsednik opštine Palilula, Stojan Nikolić kako bi proverio redove i meštanima dao nadu za bolje i lepše sutra. Naglasio je da cilj projekta jeste zadovoljstvo građana te ih pozvao da učestvuju u projektu.

Najveća investicija je bila izgradnja tzv. prstena oko Malog Zbega, posle čega smo uradili sekundarne delove mreže, svake godine u nekoliko ulica. Ulica Milorada Arsenijevića je sedamnaesta po redu i do kraja godine cevi će doći i do Mokrogorske ulice. Na taj način smo omogućili naselju koje se ubrzano razvija da ima jednu tako normalnu stvar u 21. veku. Do sada je urađeno više od pola posla” – rekao je tokom obilaska radova, predsednik opštine Palilula Stojan Nikolić.

Nikolić je uputio apel građanima da regulišu obavezu plaćanja priključka na kanalizacionu mrežu i da što pre zajedno ubrzaju proces izgradnje . Urađeno je oko sedam kilometara sekundarne mreže, prema tehničkoj dokumentaciji koju je prema opštinaskom predlogu izradilo JKP „Vodovoda i kanalizacija”.

Nikolić je naglasio da je problem izrade tehničke dokumentacije prisutan i u naseljima koja su rađena po urbanističkim planovima, ali uz dobar dogovor sa građanima, gde je svaka ulica izabrala svog predstavnika da komunicira sa opštinom, bilo je moguće da taj ceo proces bude ubrzan.

Tehnička dokumentacije je završena za još 10 ulica, a dinamika radova na kanalizaciji zavisiće od budžeta Grada i Opštine.

Nadamo se da će projekat izgradnje kanalizacione mreže u Malom Zbegu doneti boji život našim meštanima. Takođe, pozivamo sve sugrađane da se uključe u akciju i po redosledu izrade potrebnu dokumentaciju kako bi došli do kanalizacije u svojoj ulici.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Podržan Predlog zakona da porodilje, trudnice i deca kod lekara bez overene knjižice - 14.11.2013

    Podržan Predlog zakona da porodilje, trudnice i deca kod lekara bez overene knjižice

    Na poljani u Centru V u Borči niče „Lidl“