in

Kraljica flamenka plesačica Mersedes Ruis u UK Palilula

Kraljica flamenka plesačica Mersedes Ruis u UK Palilula
Kraljica flamenka plesačica Mersedes Ruis u UK Palilula

Povodom Svetskog dana flamenka u sredu 20. novembra u Ustanovi kulture Palilule nastupiće jedna od najboljih savremenih flamenko igračica Mersedes Ruis i beogradskoj publici predstaviti svoj najnoviji plesni spektakl „Ples reči“.

Kako su najavili organizatori nastupa – ambasada Španije i Institut Servantes – plesačicu, koju podjednako vole i publika i kritika, pratiće na sceni vokalno David Lagos, uz gitarsku pratnju Santjaga Lare.

„Ples reči“ je intiman i autentičan flamenko spektakl. Sama Mercedes Ruis je izjavila da je želela da „svede pevanje i gitarsku pratnju na osnove da bi mogla da zaroni u srž flamenka i da prenese svoje emocije publici“. Kao i u svojim prethodnim plesnim predstavama i u „Plesu reči“ Ruis povezuje flamenko i sa drugim plesnim stilovima.

U novembru 2010. UNESKO je proglasio flamenko delom kulturne svetske baštine i od tada se 16. novembar obeležava u celom svetu kao Svetski dan flamenka. Ruis (1980) se flamenko svetu pridružila sa samo sedam godina i do danas je osvojila brojne španske i međunarodne nagrade. Na Međunarodnom festivalu igre u Nemačkoj 2009. osvojila je Nagradu za najboljeg igrača Evrope. Solo karijeru počela je 2002. i sa svojim plesnim predstavama nastupala je širom sveta.

„Plesom reči“ predstaviće se prvi put beogradskoj publici. Karte za koncert po ceni od 500 dinara mogu se nabaviti na blagajnama Eventim-a i blagajni Ustanove kulture Palilula.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Na poljani u Centru V u Borči niče „Lidl“

    Kontrolori Bus Plusa će postati službena lica?! - 16.11.2013

    Kontrolori Bus Plusa će postati službena lica?!