in ,

Uskoro bioskop i pozorište na otvorenom

drajv in bioskop

Parkiralište na Adi Ciganliji tokom letnjih večeri biće pretvoreno u bioskop, dok će se na otvorenom stadionu „Tašmajdan” u večernjim časovima odigravati pozorišne predstave, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

 

Vesić je rekao Tanjugu da je, s obzirom na to da prema odluci Vlade ne rade bioskopi i pozorišta i da će ta odluka biti duže vreme na snazi, Grad želeo da omogući beograđanima da odlaze u bioskop.

 

– Postigli smo dogovor sa Kombank dvoranom da se parkiralište na Adi Ciganliji, od 1. juna do kraja leta pretvori uveče u bioskop na otvorenom, u kome će se filmovi gledati iz automobila – kazao je Vesić.

Kako je naveo, tako nešto u glavnom gradu nije bilo poslednjih decenija. Dodao je da na taj parking može da stane dosta automobila, a i nema stambenih zgrada u neposrednoj blizini, pa neće smetati sugrađanima.

– Mislim da nikada nismo imali takav bioskop. Takvi bioskopi su nekada bili popularni u svetu, gledali smo ih u filmovima, a sada vidim da se i u drugim gradovima polako otvaraju. Mislim da će to biti zaista jedna lepa atrakcija za Beograđane – rekao je Vesić.

Kako je kazao, u prvoj fazi od 1. juna do 1. jula, bioskop će biti besplatan, te će od prvog dana jula krenuti naplata karata.

– Program će obezbeđivati Kombank dvorana, oni imaju nekoliko bioskopskih sala. To će biti zajednički urađeno sa njima. Pozivam sve beograđane da iskoriste priliku da iz svojih automobila gledaju filmove i siguran sam da će to ovog leta biti atrakcija – rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika najavio je i održavanje pozorišnih predstava na otvorenom, kako bi se iskoristio prostor na otvorenom.

– Ponudićemo našim pozorištima, kulturnim insitucijama, da tokom leta na Tašmajdanu, imaju pozorišne predstave, koncerte i slično, kako bismo mogli da pružimo građanima da vide nešto što nisu mogli ovih meseci – rekao je Vesić.

Direktor Kombank dvorane Igor Stojanović istakao je da će građani biti u mogućnosti da pogledaju filmove koji su bili na repertoraru, ali su, zbog epidemije, prekinuli svoj bioskopski život.

Poštovaće se sve mere, biće obezbeđena distanca između automobila, a u samom vozilu moći će da budu dve osobe, ili četvoročlana porodica, dodao je on.

– Verujemo da ćemo omogućiti da taj bioskop pruži sve ono što je trenutno gledaocima uskraćeno – rekao je Stojanović.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Iz Zavoda za biocide upozoravaju, veliki broj krpelja je zaražen

vrtić

I roditelji čija deca ne kreću u vrtić 11.maja će plaćati vrtić, a evo i koliko