in

Radno vreme prodavnica, pijaca i pošta na levoj obali tokom praznika

Radno vreme radnji za novogodišnje i božićne praznike-2014

Prema odluci grada Beograda, u sredu 31. decembra dežurne prodavnice pretežno prehrambene robe, odnosno hipermarketi, supermarketi, superete, minimarketi moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati.

U četvrtak 1. januara, na Novu godinu, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, a u petak 2. januara, moraju da rade najmanje od 9 do 12 časova. U utorak, na Badnji dan, pretežno prehrambene prodavnice moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati, dok na sam Božić (7. januara) prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Takođe, nespecijalizovane prodavnice u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambene robe i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 h, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

U skladu sa odredbama propisano je da 31. decembra i u dane kada se praznuje državni praznik Nova godina (1. i 2. januar), kao i 13. i 14. januara, radnje i trgovci koji obavljaju trgovinu van prodajnog objekta mogu da vrše prodaju i dostavu alkoholnih pića i piva od 00 do 24 h.

Zatvoreno zbog praznika

Dežurni prodajni objekti koji rade u vreme državnih i drugih praznika dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena, istaknu na vidnom mestu objekta najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti u dane novogodišnjih i božićnih praznika mogu biti otvoreni i raditi duže od radnog vremena.

Lokalne radnje u naseljima verovatno neće raditi samo na Božić, dok će ostalih dana verovatno raditi skraćeno. Najveći trgovinski lanac na levoj obali „Maksi“ neće raditi 1. i 7. januara, dok će 2. januara dežurne prodavnice raditi do 18 h.

Picaja Borca

Radno vreme pijaca za novogodišnje i božićne praznike

Iz „Gradskih pijaca” saopštavaju da će zelene pijace 31. decembra i 2. januara raditi uobičajeno od 6 do 19 h, dok 1. i 7. januara neće raditi. Pijaca cveća TC „Krnjača” radiće 31. decembra skraćeno od 11 do 18 časova, dok će 2. januara raditi uobičajeno. Pijaca neće raditi 1. i 7. januara.

Posta Borca Radno vreme Nova godina

Radno vreme pošta za novogodišnje i božićne praznike

U sredu 31. decembra, pošte koje imaju celodnevno radno vreme radiće skraćeno do 17 h, osim Glavne pošte u Takovskoj 2 u Beogradu koja radi 24 časa, 365 dana u godini, odnosno i u vreme državnih i verskih praznika. U četvrtak i petak, 1. i 2. januara, niti jedna pošta na levoj obali neće raditi, dok u subotu, 3. januara, pošte koje inače rade subotom rade prema uobičajenom radnom vremenu.

Gužve u tržnim centrima i velikim marketima su iz dana u dan sve veće, a praznična euforija je zahvatila sve građane Beograda jer frižidere moramo dobrano napuniti da slučajno ne ostanemo gladi ili žedni.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Izmena saobraćaja u Borči zbog Ulice otvorenog srca 2015

Izmena saobraćaja u Borči zbog „Ulice otvorenog srca”

Srećna vam ova godina Nova! - 2015

Srećna vam ova godina Nova!