Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Vrtoglavi rast cene stanova u Borči

Očekuje se vrtoglavi rast cena stanova u Borči

u Vesti od
Tara – T2

Izgradnjom mosta Borča-Zemun povećaće se cene stanova na levoj obali čak do 25 %. Stručnjaci smatraju da će ovo biti inicijalna kapisla za razvoj popularno nazvanog „Trećeg Beograda” koji bi trebalo da okupi zemljište oko Borče, Ovče i Krnjače.

Opšte je poznato da nove investicije dižu cenu kvadrata pa će tako i naš most Zemun-Borča uticati na povećanje cene stanova čak i do 25 %.

Urbanistički bum se očekuje u naseljima leve obale Dunava – Borči, Ovči, Kotežu i Krnjači, gde stručnjaci očekuju cenu i do 1.000 evra za kvadratni metar.

„Tržište nekretnina sad stoji. Nema dovoljno para u opticaju. Ipak, sa mostom će ljudi stizati na drugi deo grada za 15 minuta pa će im se isplatiti da kupe stan u Borči. Očekujemo cene do 1.000 evra za metar kvadratni”, kaže Aleksandra, agent nekretnina.

Zanimljivo:  U Poljoprivrednoj školi u Krnjači uskoro izgradnja prvog organskog staklenika

Da leva obala Dunava ima zavidan građevniski potencijal smatra i bivši arhitekta grada Dejan Vasović.

„Presudno je da se sa novim mostom u ove delove Palilule preseli i industrija a za njom će krenuti i sugrađani. Prema predlogu novog urbanističkog plana, grad u ovim naseljima raspolaže sa 800 hektara zemljišta za industriju, privredu i nekretnine tako da budućim investitorima koji će ulagati u ‘Treći Beograd’ može da ponudi mnogo bolje uslove nego privatnici”, objašnjava Vasović

Urbanističkim naseljima fale kanalizacija, vodovod i grejanje

Počela izgradnja socijalnih stanova u Ovči
Počela izgradnja socijalnih stanova u Ovči

Da bi naša naselja postala urbanističko moderna, ipak je potrebna kompletna infrastruktura koja zahteva kanalizaciju, vodovod i grejanje.

Za fabrike je najbitnije da postoje gas i elektromreža. To već postoji. Dalje su potrebni vodovod, kanalizacija i grejanje. Grad će morati da raširi mrežu da bi privukao velika domaća i inostrana preduzeća a za njima će doći i investitori koji će graditi stambena naselja“, kaže Dejan Vasović.

Zanimljivo:  Mostovi ka levoj obali opasni po život, a popravke se čekaju u nedogled

Građani leve obale Dunava sada ne mogu da prodaju stan za više od 800 evra po kvadratu ali stručnjaci predviđaju vrtoglavi razvoj „Trećeg Beograda”, kao i osnivanje nove opštine Borča.

1 komentar

  1. Glupost.. Zashto bi neko placao kvadrat 1000 eura kada je Vuchich obecao stanove za max 300 eura po kvadratu? Pa u centru grada trshko je prodati stan za 1000 eura a gde je “atraktivna” Borcha i Krnjacha.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh