in

Očekuje se vrtoglavi rast cena stanova u Borči

Vrtoglavi rast cene stanova u Borči
Vrtoglavi rast cene stanova u Borči

Izgradnjom mosta Borča-Zemun povećaće se cene stanova na levoj obali čak do 25 %. Stručnjaci smatraju da će ovo biti inicijalna kapisla za razvoj popularno nazvanog „Trećeg Beograda“ koji bi trebalo da okupi zemljište oko Borče, Ovče i Krnjače.

Opšte je poznato da nove investicije dižu cenu kvadrata pa će tako i naš most Zemun-Borča uticati na povećanje cene stanova čak i do 25 %.

Urbanistički bum se očekuje u naseljima leve obale Dunava – Borči, Ovči, Kotežu i Krnjači, gde stručnjaci očekuju cenu i do 1.000 evra za kvadratni metar.

„Tržište nekretnina sad stoji. Nema dovoljno para u opticaju. Ipak, sa mostom će ljudi stizati na drugi deo grada za 15 minuta pa će im se isplatiti da kupe stan u Borči. Očekujemo cene do 1.000 evra za metar kvadratni”, kaže Aleksandra, agent nekretnina.

Da leva obala Dunava ima zavidan građevniski potencijal smatra i bivši arhitekta grada Dejan Vasović.

„Presudno je da se sa novim mostom u ove delove Palilule preseli i industrija a za njom će krenuti i sugrađani. Prema predlogu novog urbanističkog plana, grad u ovim naseljima raspolaže sa 800 hektara zemljišta za industriju, privredu i nekretnine tako da budućim investitorima koji će ulagati u ‘Treći Beograd’ može da ponudi mnogo bolje uslove nego privatnici”, objašnjava Vasović

Urbanističkim naseljima fale kanalizacija, vodovod i grejanje

Počela izgradnja socijalnih stanova u Ovči
Počela izgradnja socijalnih stanova u Ovči

Da bi naša naselja postala urbanističko moderna, ipak je potrebna kompletna infrastruktura koja zahteva kanalizaciju, vodovod i grejanje.

Za fabrike je najbitnije da postoje gas i elektromreža. To već postoji. Dalje su potrebni vodovod, kanalizacija i grejanje. Grad će morati da raširi mrežu da bi privukao velika domaća i inostrana preduzeća a za njima će doći i investitori koji će graditi stambena naselja“, kaže Dejan Vasović.

Građani leve obale Dunava sada ne mogu da prodaju stan za više od 800 evra po kvadratu ali stručnjaci predviđaju vrtoglavi razvoj „Trećeg Beograda”, kao i osnivanje nove opštine Borča.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Glupost.. Zashto bi neko placao kvadrat 1000 eura kada je Vuchich obecao stanove za max 300 eura po kvadratu? Pa u centru grada trshko je prodati stan za 1000 eura a gde je „atraktivna“ Borcha i Krnjacha.

Sumnjiva tehnička ispravnost gradskih autobusa - 03.04.2014.

Sumnjiva tehnička ispravnost gradskih autobusa

Padinska Skela: Klan Dalibora Ristića osuđen na 127 godina zatvora

Klan Dalibora Ristića iz Padinske Skele osuđen na 127 godina zatvora