in

Borča postaje opština nakon izgradnje mosta

Borča postaje opština nakon izgradnje mosta - 2014
Borča postaje opština nakon izgradnje mosta - 2014

Aleksandar Antić poručio je građanima da se izgradnjom mosta Zemun – Borča stvaraju uslovi da se Borča razvije u „treći Beograd“ i da dobije novu opštinu kako bi građani učestvovali u donošenju odluka o svom razvoju.

Aleksandar Antić, kandidat za gradonačelnika Beograda, obišao je naše naselje na levoj obali Borču,

U razgovoru sa meštanima Borče Antić je izneo svoje mišljenje da Borča definitivno treba da postane „treći Beograd“ i da zbog brojnosti sugrađana dobije novu opštinu.

antic-most-2014Ako su mostovi na Savi bili preduslov za stvaranje Novog Beograda, most Borča – Zemun stvara uslov da se Borča razvije u centar ‘trećeg Beograda’. Oko 100.000 sugrađana već sada čine ‘grad u gradu’, koji je veći od dve trećine opština u Srbiji. Zato je neophodno da ovaj deo Beograda sa Borčom kao centrom postane opština kako bi u budućnosti građani samostalnije donosili odluke o svom razvoju„, rekao je Antić

Takođe je naglasio da će most Zemun – Borča povećati cenu zemljišta na levoj obali Dunava i privući investitore. On će se zalagaće se da se kroz stvaranje voćarskih plantaža jača poljoprivredna proizvodnja i organizuje veliki broj kooperanata. Smatra da je veliki problem naših naselja loša bezbednost Zrenjaninskog puta i da bi zbog velike frekfencije saobraćaja trebalo da se postavi zaštitna ograda u dužini od tri kilometara. Glavni problem predstavlja i nepostojanje srednje škole pa će se on zalagati za izgradnju srednje tehničke škole u Borči.

Antić se složio sa građanima da kvalitet života na levoj obali Dunava nije na zavidnom nivou ali im je obećao lično zalaganje za poboljšanje istog. Izgradnjom mosta leva obala će oživeti i doneti pozitivne promene sa unapređenjem života svih žitelja.

Izbori čuda čine. I ranije su nam obećavali kule i gradove. Sada su malo skromniji pa obećavaju opštine. Zato – živi bili pa videli jer će most ubrzo biti gotov!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

5 Comments

  1. prosta racunica od pocetka zr puta posle pancevackog mosta do zadnje stanice 108 koliko firmi samo uz zrenjaninac koliko poreskih obveznika koliko gradjana zivi na toj levoj obali i koliko para se sliva u gradsku kasu eto odgovora sto mi LEVACI nemamo opstinu i sto mi ne odlucijemo gde i sta cemo graditi nego od nasih para ulepsavaju centar a mi ostajemo LEVACI

Smanjena kazna silovatelju sa Pančevačkog mosta!

Na Pančevačkom mostu vraćaju rasvetu

Obezbeđen lek za našeg Miloša - 19.02.2014

Obezbeđen lek za našeg Miloša