in

Beograđani pobedili! Nema više „Bus plusa“

Beograđani pobedili, nema više Bus Plusa
Beograđani pobedili, nema više Bus Plusa

Predstavnici privremenog organa grada i kompanije „Apeks solušen teknolodži” nisu uspeli na jučerašnjem sastanku da postignu dogovor u vezi sa funkcionisanjem sistema naplate karata. Dogovor nije postignut, ugovor se raskida a obe strane će najverovatnije rešavati spor na sudu.

Grad Beograd nije uspeo da postigne dogovor sa turskom firmom o funkcionisanju „Bus plusa“ pa će ugovor najverovatnije biti raskinut i raspisan novi tender za kontrolu i naplatu karata u gradskom prevozu.

Prema nezvaničnim informacijama, do dogovora nije došlo zbog toga što predstavnici kompanije „Apeks solušen teknolodži” nisu bili spremni da se odreknu 8,53 % prihoda. U „Apeksu” imaju rok od nekoliko dana da prihvate ponuđene uslove a ukoliko to ne učine, doći će do raskida ugovora.

„U razgovorima sa ‘Apeksom’ nismo pronašli nikakvo rešenje koje je prihvatljivo i u skladu sa interesima grada. Kao predsednik Privremenog organa izdao sam nalog Sekretarijatu za saobraćaj i Direkciji za javni prevoz da se krene u pripremu dokumentacije za novi tender za izbor novog operatera sa kojim bi grad Beograd kreirao sistem na potpuno novim osnovama od kojih bi najveću korist imali Beograd i Beograđani“, rekao je Siniša Mali, predsednik privremenog veća

Grad ne očekuje plaćanje penala

Prema nezvaničnim saznanjima, grad ne očekuje plaćanje penala zbog raskida ugovora jer je sam sistem nakaradno sačinjen i „Apeks” uopšte ne obezbeđuje prihode.

Grad će najverovatnije krajem maja raspisati novi tender za kontrolu i naplatu karata pošto bi do tada trebalo da bude usvojen budžet u Skupštini grada.

– Iako nema više „Bus plusa“, to ne znači da građani neće morati da plaćaju kartu u gradskom prevozu pošto će sistem funkcionisati sve do raskida ugovora i raspisivanja novog tendera, upozoravaju nadležni. Vreme će pokazati da li su Beograđani pobedili ili ne.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Nije mi jasno…. zar će jeftinije biti da raskidamo ugovor, raspisujemo nov tender, uvodimo novu tehnologiju… i to sve zbog 8,53% od prihoda, a pri tom „nije bilo“ prihoda?! Zar nije moglo da se dođe do rešenja i da obe strane budu zadovoljne i zar je stvarno moguće da nekoga toliko žulja tih 8,53%?! Nama silazak sa Pančevačkog mosta ne mogu da srede više od 6 meseci, jer se ne zna čija je nadležnost, a ovde za 8,53% od profita „kojeg nema“ prave ovoliki problem!!!

Padinska Skela: Klan Dalibora Ristića osuđen na 127 godina zatvora

Klan Dalibora Ristića iz Padinske Skele osuđen na 127 godina zatvora

Gori Krnjača

Gori trska: gusti dim vijori Krnjačom