in

Naše LOBIranje urodilo plodom – Vizelj očišćen

Lobiranje - očišćen kanal Vizelj
Lobiranje - očišćen kanal Vizelj

Mnogima je već poznato da smo se založili za završetak čišćenja kanala Vizelj, kod sportskog centra BSK. Ovim putem želimo da Vas izvestimo o rezultatima koje smo zajedno postigli.

Podsećanja radi, nakon čišćenja kanala, sve što je iz kanala izvađeno samo je odloženo na obalu između kanala i šetačke staze. Nama, kao i našim sugrađanima, je zasmetalo što započeto nije i završeno.

Pošto odgovor nismo dobili početkom prošle nedelje, kao što je bilo dogovoreno, nastavili smo da tražimo odgovor na već postavljeno pitanje „Kada će posao biti završen do kraja?“.
U sredu smo dobili zvaničan odgovor: „U petak 28.09. će radnici sa mašinama izaći da uklone sve što je ostalo“. Nama je ostalo da sačekamo petak i uverimo se da će ispoštovati rečeno.

Ovom prilikom želimo da pohvalimo ljubazno osoblje JKP „Beogradvode“, jer su se maksimalno potrudili da nam izađu u susret i daju odgovor na postavljena pitanja. Iako se ovakav odnos podrazumeva, nažalost u Srbiji ovo je prava retkost, obično se svi brane i prebacuju krivicu na nekog drugog, iako niko od nas ne želi opravdanja već samo da se završi dogovoreno.

Konačno, u petak popodne smo se i sami uverili da su radovi završeni, što smo za Vas slikom zabeležili.

Ovo je drugi slučaj koji je našim LOBIranjem ubrzan i završen, ali nam nije cilj da se na ovome zaustavimo. Već su u pripremi nova LOBIranja kojim će se u našoj sredini poboljšati uslovi za život i rad.

Jedan od osnovnih ciljeva blog/portala leve obale Beograda je da ukažemo na probleme, krtikujemo odgovorne i naravno pohvalimo kad god se uradi nešto dobro.

Želimo da se i Vi uključite, tako što ćete nam pisati o Vašim problemima i mi ćemo se potruditi, da se Vaš glas preko nas čuje glasnije.

Vaš Lobi

Lobiranje - očišćen kanal Vizelj Lobiranje - očišćen kanal Vizelj Lobiranje - očišćen kanal Vizelj

Lobiranje - očišćen kanal Vizelj Lobiranje - očišćen kanal Vizelj Lobiranje - očišćen kanal Vizelj

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

6 Comments

 1. Ne mogu,a da ne prokomentarisem.. Radi se o sledecem : Ja sam pecaros,i dosta sam puta pecao na Vizelju… Ovo ciscenje kanala je napravilo ogroman problem,tj,ociscen je samo potez od pocetka pa do kraja „staze“,i ti delovi su pregradjeni,a ostatak kanala je pod travom,tacnije,posto je kanal pregradjen trava nema kuda da ide,pa je deo kod crkve ceo pod travom,kao i deo od kraja „staze“,pa sve do mosta do kog se dolazi iz Prelivacke ulice…
  Sve u svemu,jedan relativno lep teren za pecanje je unisten..

  • Vizelj je očišćen i ograđen nakon Olimpijade, kako bi za 4 godine opet imali predstavnike sa ovog kanala. Međutim, mi smo se angažovali da posao koji su započeli bude odrađen do kraja. Da li je čišćenje i ograđivanje u redu ili nije, mi o tome nismo odlučivali, ali srediti jedan deo po cenu drugog svakako nije u redu. Naime, naša ideja i jeste da pokušamo da poboljšamo život žitelja sa leve obale Beograda, stoga pišite nam, komentarišite i predlažite, jer samo tako možemo sagledati stvari iz pravog ugla i pokušati rešiti probleme zajedno.

 2. a sta bi sa zahtevom za opstinu dunavski venac,koliko se secam zahtem je podnet gradu beogradu jos 2003 godine i svaka vlast je obecavala da ce leva obala dobiti svoju opstinu,dokle se stiglo sa tim
  znam da ovo nema veze sa ciscenjem kalana 🙂
  pozdrav iz pariza

  • Mi se ne zalažemo za dobijanje statusa opštine. Mi želimo da poboljšamo uslove života i rada, da podignemo kvalitet življenja i da nateramo vlasti da svi u Beogradu imamo iste životne standarde. Potrebno je izgraditi vrtiće, škole, bolnice, kanalizaciju, kulturne i javne ustanove itd. Kad sve ovo bude realizovano, građanima leve obale Beograda neće biti važno da li je opština Palilula, Dunavski venac ili neka treća, jer će živeti bolje.

 3. Komentar…
  И ја сам присталица развоја позитивних кампања. Понешто смо и ми из удружења грађана Дунавског венца, сви заједно, допринели левој обали Дунава. Верујем да сваког од нас чланова понајвише радује нови мост. Има га у нашим примедбама Генералног урбанистичког плана Београда до 2020 године… .
  Мотив да вам се јавим је моје размишљање како култивисати канал и простор око њега. Данас само дуж бетонске стазе, сутра по целом ободу. Да би се уредиле стазе, трава, клупе, канделабери ( развести струју ), корпе за смеће- тј.пресликати Аду, и сво време одржавати канал да би наше садашње шампионке ( било је прелепо видети их на тренингу у пуној опреми ) и они будући вредно тренирали-потребан је новац. Локална самоуправа га нема, није тајна. Али, има право расписивања конкурса, доделе концесије на краћи период. Уговором се дефинишу међусобне обавезе и права. Онај који би се бавио уређењем и одржавањем простора и канала, омогућити делатност помоћу покретних киосака за продају амбалажиране хране, млечних производа и безалкохолних пића. Значи, нема спремања хране и нема алкохола. Увече се све лепо затвори и одвезе у базу. Верујем да би тај простор постао место размене позитивне енергије суграђана свих узраста, и мали рај за најмлађе.

Gužva na Pančevcu

Udes i gužva na Pančevcu za lep početak dana

Srbija - manjak para

Srbija u brojkama za prvu polovinu 2012