Da li je očišćen kanal Vizelj?

Da li je očišćen kanal Vizelj?

3 minuta za čitanje
3

Pre mesec dana je započeto čišćenje kanala Vizelj, što smo već objavili u članku „Počelo čišćenje „olimpijskog” kanala Vizelj”. Pošto nismo sigurni da li su radovi završeni, otišli smo da proverimo.

Slika koju smo zatekli nam govori samo jedno, da neko nije odradio svoj posao do kraja.

Evidentno „olimpijski“ kanal Vizelj je dobio potpuno novo lice, lepšu stranu medalje. Međutim, sada obala sportskog centra BSK izgleda kao kanal pre Olimpijade.

Naime, kanal je očišćen, postavljene su zaštitne mreže kako se trava i žabokrečina ne bi preneli iz neočišćenog dela kanala. Sada pored kajakaša, koji vredno treniraju, imamo i veliki broj pecaroša, kao i sugrađana koji šetaju pored vode i uživaju u pogledu na kanal. Nažalost, ova lepa slika “pada u vodu” kada u kadar dospe gomila mulja i trave izbačenih na obalu. Što jasno oslikava da posao nije završen.

Prolaznici
Kanal Vizelj
Tokom fotografisanja, komentar prolaznika nam je privukao pažnju: „Vidi ti ovo, bolje da nisu ni čistili kanal. Da li tako čiste i u svojoj kući? Šta, skupe smeće i ostave u dnevnoj sobi. Ovo stvarno nema smisla!“
Sreća naša da nismo čuli komentare pecaroša, kojih na kanalu ima dosta. Te komentare sigurno bi mogli da zadržimo samo za sebe.

Sve što je iz kanala izvađeno uredno je pored obale složeno. Smeće je na svega par metara od šetačke staze i kanala. Ako su odgovorni smatrali da su posao koji su započeli uspešno završili, dok su kamere snimale, varaju se. Mi kameru nemamo, ali fotoaparat imamo, nismo Beogradska hronika, ali se trudimo da budemo glas žitelja leve obale Beograda.

Sada se nameće pitanje izvođaču radova JKP “Beogradvode”, kada će đubre biti uklonjeno? Naravno, pošto smo već navikli na prebacivanje odgovrnosti, spremni smo da to istražimo i proverimo da li je uklanjanje isto u njihovoj nadležnosti.

Kontaktirali smo JKP “Beogradvode” i dobili nezvaničnu informaciju da su radovi na čišćenju kanala završeni. Na šta smo im ukazali da čišćenje kanala možda jeste, ali obale nije.

Zahvalili su nam se na obaveštenju i rekli da će proveriti sa odgovornima i obavestiti. Kao što ste navikli, ako nas ne kontaktiraju, mi sigurno hoćemo njih.

Kako ovo ne bi bio još jedan polovičan posao na levoj obali Beograda, našim angažovanjem ćemo se potruditi da kanal Vizelj zaista bude čist i na obali i na vodi, za sad makar u tom delu.

Vaš Lobi

Kanal Vizelj Kanal Vizelj Kanal Vizelj

Kanal Vizelj Kanal Vizelj Kanal Vizelj

Kanal Vizelj Kanal Vizelj Kanal Vizelj

Kanal Vizelj Kanal Vizelj Kanal Vizelj

3 Comments

    • Nećemo mi ceo Vizelj, jer ima tu prirodnog staništa mnogobrojinih životinja, riba i ptica. Hoćemo samo da ukolne ono što su „čistili“.

  1. Samo da navedem da je desna obala Vizelja nastala ciscenjem kanala i nikada nije ta zemlja prebacena. Zato imamo onaku strmu obalu sa desne strane.

Leave a Reply

Najavljeno ispiranje vodovodne mreže na levoj obali
Prethodna priča

Kotež sutra bez vode do 15 časova

u borči napadnut taksista
Sledaća priča

Sinoć u Borči napadnut taksista mačetom

Poslednje od Istraživali smo...