in

Počela izgradnja socijalnih stanova u Ovči

Počela izgradnja socijalnih stanova u Ovči
Počela izgradnja socijalnih stanova u Ovči

Počela je izgradnja 965 socijalnih stanova u Ovči, od je čega 235 za izbegle osobe, 185 za Fond solidarnosti i 565 socijalno neprofitnih stanova. Goran Vesić je obišao lokaciju i najavio useljenje stanara 2015. godine.

Sekretar Privremenog organa Beograda Goran Vesić obišao je danas lokaciju nadomak Ovče gde su počeli pripremni radovi za izgradnju naselja socijalnog stanovanja.

„Prvo će se graditi stanovi za izbeglice jer je to prva donacija i na taj način će za neke od njih biti rešen problem koji traje decenijama. Prva zgrada i useljavanje prvih stanara očekuje 2015.”, izjavio je Vesić.

Izrada nasipa počela je još 7. februara i trebalo bi da bude gotova do kraja aprila nakon čega počinje izgradnja stanova.

Počela izgradnja socijalnih stanova u Ovči Počela izgradnja socijalnih stanova u Ovči Počela izgradnja socijalnih stanova u Ovči

Počela izgradnja socijalnih stanova u Ovči Počela izgradnja socijalnih stanova u Ovči Počela izgradnja socijalnih stanova u Ovči

Grad Beograd je finansirao prvu fazu izrade nasipa iz budžeta Agencije za investicije i stanovanje a Komesarijat za izbeglice sa donacijom od oko pet miliona evra koje je dobio iz evropskih fondova finanisraće prve zgrade.

Da će novo naselje promeniti izgled Ovče svedoče i brojne pripreme za projektovanje škola i vrtića, kao i kolektora gde će odmah u startu biti rešen problem kanalizacije.

Ovo naselje promeniće izgled ovog kraja. Kada napravite naselje od skoro hiljadu stanova, podići će se vrednost zemlje, doći će i drugi sadržaji i to je put kojim Beograd treba da se kreće, odnosno da se širi u zone u koje se do sada nije širio”, kaže Vesić.

Novo naselje u Ovči biće izgrađeno do 2015. godine i to na termalnim vodama, koje će se koristiti za dogrevanje i „čime će potrošnja struje biti minimalna“.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Projekat „Školicajac“ naredne četiri godine u svim školama

„Školicajac“ naredne četiri godine u školama

Lopovi seku delove železničkog mosta Ovča-Pančevo - 05.03.2014.

Lopovi seku delove železničkog mosta Ovča – Pančevo