Projekat „Školicajac“ naredne četiri godine u svim školama

„Školicajac“ naredne četiri godine u školama

u Vesti od
Tara – T2

Grad Beograd u narednje četiri godine sprovodiće projekat „Školicajac“ u svim školama radi povećanja bezbednosti učenika.

U naredne četiri godine projekat „Školicajac” biće prisutan u svim školama Beograda a budući školicajci će prolaziti određenu obuku, biti u vezi sa lokalnom policijom i voditi računa o bezbednosti dece u školama i oko njih.

„U Beogradu smo zatekli situaciju da u nekim školama ima ‘školicajaca’ kao što je slučaj u školi ‘Kosta Abrašević’ u Resniku. U nekim školama postoji privatno obezbeđenje koje roditelji plaćaju a, nažalost, ima i onih koje nemaju ni jedno, ni drugo. Želimo da ovu stvar uredimo jer u svim školama treba da budu ljudi koji su deo nekog sistema”, izjavio je Goran Vesić, sekretar Privremenog organa grada Beograda.

Zanimljivo:  Odlukom grada radijatori ipak topli pre 10. oktobra

Vesić napominje da postoji oko 250 nebezbednih saobraćajnih prelaza ispred škola. Za dva meseca 15 ih je uređeno a samo tokom ove godine u planu je da se sredi 100 prelaza. To praktično znači da će oko škola biti uređeni horizontalna i vertikalna signalizacija i ležeći policajci gde je moguće. Za neke je potrebno manje, za neke više sredstava ali će svih 250 nebezbednih prelaza u naredne četiri godine biti uređeno.

OŠ „Jovan Ristić“ u Borči najbezbednija u Beogradu

Osnovna škola "Jovan Ristić" u Borči najbezbednija u Beogradu - 20.05.2013Osnovna škola “Jovan Ristić” prva u Beogradu je dobila pano projekta „Zone škole” na kom je sve što je urađeno obeleženo. Svi znakovi oko škole su uredno obeleženi brojevima pa sada zaposleni iz škole mogu na jednostavan način obavestiti nadležne službe u slučaju da neki je znak oštećen ili odnet. Ovim projektnom nova i savremena osnovna škola postala je najbezbednija u Beogradu.

Zanimljivo:  Sledeće godine 80.000 vaučera za odmor u Srbiji građanima koji ispunjavaju uslove

Grad Beograd i „Parking servis” postigli su dogovor da u školama koje imaju zone za parkiranje deca iscrtaju po jedno parking mesto a da prihod od toga bude uplaćen na račun određene škole bilo za tehničko opremanje ili druge potrebe.

Tako će svako ko se parkira na ovako iscrtanom mestu znati da na taj način pomaže školu i to će biti još jedan primer društvene odgovornosti.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.