„Školicajac“ naredne četiri godine u školama - www.lobi-info.rs

„Školicajac“ naredne četiri godine u školama

3 minuta za čitanje
Projekat „Školicajac“ naredne četiri godine u svim školama
Projekat „Školicajac“ naredne četiri godine u svim školama

Grad Beograd u narednje četiri godine sprovodiće projekat „Školicajac“ u svim školama radi povećanja bezbednosti učenika.

U naredne četiri godine projekat „Školicajac“ biće prisutan u svim školama Beograda a budući školicajci će prolaziti određenu obuku, biti u vezi sa lokalnom policijom i voditi računa o bezbednosti dece u školama i oko njih.

„U Beogradu smo zatekli situaciju da u nekim školama ima ‘školicajaca’ kao što je slučaj u školi ‘Kosta Abrašević’ u Resniku. U nekim školama postoji privatno obezbeđenje koje roditelji plaćaju a, nažalost, ima i onih koje nemaju ni jedno, ni drugo. Želimo da ovu stvar uredimo jer u svim školama treba da budu ljudi koji su deo nekog sistema”, izjavio je Goran Vesić, sekretar Privremenog organa grada Beograda.

Vesić napominje da postoji oko 250 nebezbednih saobraćajnih prelaza ispred škola. Za dva meseca 15 ih je uređeno a samo tokom ove godine u planu je da se sredi 100 prelaza. To praktično znači da će oko škola biti uređeni horizontalna i vertikalna signalizacija i ležeći policajci gde je moguće. Za neke je potrebno manje, za neke više sredstava ali će svih 250 nebezbednih prelaza u naredne četiri godine biti uređeno.

OŠ „Jovan Ristić“ u Borči najbezbednija u Beogradu

Osnovna škola "Jovan Ristić" u Borči najbezbednija u Beogradu - 20.05.2013Osnovna škola „Jovan Ristić“ prva u Beogradu je dobila pano projekta „Zone škole“ na kom je sve što je urađeno obeleženo. Svi znakovi oko škole su uredno obeleženi brojevima pa sada zaposleni iz škole mogu na jednostavan način obavestiti nadležne službe u slučaju da neki je znak oštećen ili odnet. Ovim projektnom nova i savremena osnovna škola postala je najbezbednija u Beogradu.

Grad Beograd i „Parking servis” postigli su dogovor da u školama koje imaju zone za parkiranje deca iscrtaju po jedno parking mesto a da prihod od toga bude uplaćen na račun određene škole bilo za tehničko opremanje ili druge potrebe.

Tako će svako ko se parkira na ovako iscrtanom mestu znati da na taj način pomaže školu i to će biti još jedan primer društvene odgovornosti.

Leave a Reply

Glogonjski rit nekad i sad - Građanin Londona nekada Glogonjsog rita - 2014
Prethodna priča

Londonac želi da vrati sjaj Glogonjskom Ritu

Počela izgradnja socijalnih stanova u Ovči
Sledaća priča

Počela izgradnja socijalnih stanova u Ovči

Poslednje od Vesti