in

Osnovna škola „Jovan Ristić“ u Borči najbezbednija u Beogradu

Osnovna škola "Jovan Ristić" u Borči najbezbednija u Beogradu - 20.05.2013
Osnovna škola "Jovan Ristić" u Borči najbezbednija u Beogradu - 20.05.2013

U Osnovnoj školi “Jovan Ristić” u Borči, poboljšana i povećana je bezbednost naših najmlađih sugrađana kroz projekat “Zone škole” u realizaciji sekretarijata za saobraćaj.

Sekretarijat za saobraćaj odabrao je Osnovnu školu “Jovan Ristić” kao prvu beogradsku školu koja je dobila sobraćajnu zonu pa je.

Pošto je bezbednost učenika u školama i van nje glavni prioritet, postavljeni su znakovi, ležeći policajci, zaštitna ograda i obeleženi pešački prelazi. Trenutno zona škole ima 113 saobraćajniz znakova, ležećih policajaca, zebri, zaštitnih ograda.

Osnovna škola „Jovan Ristić“ osnovana je 01. septembra 2010. godine, na inicijativu Grada Beograda, a zahvaljujući sredstvima Evropske investicione banke. Na početku škola je imala 12 mlađih razreda i 11 starijih, a osnovni cilj bio da postane četvoroodeljenska škola i da se nastava odvija u prepodnevnoj smeni. Danas škola ima 829 učenika i 80 zaposlenih radnika. Škola je opremljena najnovijim kabinetima, računarima, televizorima, dvd uređajima, cd kasetofonima, što je čini jednom od najmoderniji škola u Beogradu. Nastava se i dalje održava samo u prepodnevnoj smeni, dok je učenicima prvog, drugog i trećeg razreda dozvoljen boravak do 18h.

Pošto su deca najranjiviji učesnicu u saboraćaju, pohvaljujemo projekat sekretarijata za saobraćaj jer bezbednost nema cenu. Pohvaljujemo što su bezbednost đaka podigli na viši nivo i nadamo se da će uticati na svest vozača. Radi bezbednog učešća mališana u saobraćaju, u sam projekat je uloženo oko 1.2 miliona dinara.

Projekat je odmah opravdao svoje postojanje brojnim pozitivnim rezultatima. Brojni pešački prelazi su osvetljeni, dok će u narednom periodu biti postavljene specijalne kamere na nesemaforizovanim pešačkim prelazima koje će sankcionistati nesavesne vozače.

Osnovna škola "Jovan Ristić" u Borči najbezbednija u Beogradu - 20.05.2013Osnovna škola „Jovan Ristić“ je prva u Beogradu dobila pano projekta „Zone škole“ na kom je sve što je urađeno obeleženo. Svi znakovi oko škole su uredno obeleženi brojevima, pa sada zaposleni iz škole mogu na jednostavan način obavestiti nadležne službe u slučaju da neki znak bude oštećen ili odnet. Ovim projektnom, nova i savremena osnovna škola je postala i najbezbednija u Beogradu.

Podsećamo vozače da prema zakonu o bezbednosti saobraćaja, zona škole se definiše kao deo puta koji se nalazi u blizini škole, obeležana saobraćajnom signalizacijom. Dozvoljena brzina vozila u naselju je do 30 km/h, a van naselja do 50km/h, u vremenu od 7-21h, osim ukoliko je saobraćajnim znakom drugačije određeno.

Dragi sugrađani, apelujemo da maksimalno ispoštujete „zonu škole“ i sačuvate bezbednost naših mališana, a oni će vam osmehom, radosnim i bezbednim životom biti zahvalni.

Video: Studio B

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Postavio bih pitanje kako to da i pored toga što je škola „najbezbednija“ još 2013 a do dana današnjeg automobili slobodno ulaze u školsko dvorište i kreću se kako se kom vozaču sviđa ???

Krađa - Plagijat - Kopiranje - Original - Copyright - LOBI - 2013

Hleba preko tuđe motike?!

Moj Beograd - LOBI kao HOBI - www.lobi-info.rs

Moj Beograde