in

Moj Beograde

Moj Beograd - LOBI kao HOBI - www.lobi-info.rs
Moj Beograd - LOBI kao HOBI - www.lobi-info.rs

Bezbroj puta bombardovan, ponižavan, porušen goreo u vatri,izmučen – sve stu to bolni ožiljci koji su se ocrtali na licu Beograda, tokom njegove duge istorije. Ali, Beograd je grad koji ima čeličnu narav, čelične živce, tvrd je orah. Iako je pretrpeo burnu istoriju, sačuvao je svoj ponos koji nam se svakodnevno smeši na licu pobednika dok se izdiže sa zidina grada proslavljajući “pobedu” nad vremenom.

Beograd se prostire na dveju reka, Dunavu i Savi. Na mestu gde svaki Beograđanin zna kako Dunav ljubi Savu pod svetlima velegrada. Treći je najveći grad jugoistočne Evrope, naravno posle Istanbula i Atine. Svoju “veličinu” opravdava bogatim kulturnim, noćnim i gastronomskim životom, svojom dušom i naravno svojim narodom.

„Beli grad“ Vam nudi brojna dešavanja, zakoračimo zajedno u gradske atrakcije koja će obeležiti naredni period, osetimo šarm Beograda.

Beograd na starim razglednicama (10.-31.maj) Kalemegdan

Beograd na starim razglednicama (10.-31.maj) KalemegdanIzložba koja obuhvata po celokupnu postavku od nastanka grada Beogradske tvrđave prema ostalim delovima prestonice biće izložena na Kalemegdanu, na Savskom šetalištu.

Izložba je osmišljena po Bešlićevom regulacionom planu grada iz 1893. godine.

 

Prvi Kafana festival (22.maj) Belexpocentar

Prvi Kafana festival (22.maj) BelexpocentarPrvi KAFANA FEST održaće se 22. maja u Beogradu, u Belexpo centru, sa početkom u 20 časova. To je festival koji će okupiti naše najpoznatije izvođače narodne i starogradske muzike kao što su Vesna Zmijanac, Mira Škorić, Novica Zdravković koji će uz svoje pevati i hitove Tome Zdravkovića, Black Panters, “Millenium bend”, “Četiri za groš”, “Mala noćna muzika”, “Trista čuda” i gosti iznenađenja. Ulaznice možete kupiti na svim Eventim prodajnim mestima po cenama 1200 i 2400 dinara-VIP.

Koncert Đorđa Balaševića (24.maj) Kalemegdan

Koncert Đorđa Balaševića (24.maj) KalemegdanPrvi Đoletov koncert pod otvorenim nebom biće održan na Kalemegdanu uz stihove novih pesama „Berba ’59“, „Ljubav ne pobeđuje“ i „Osmeh se vratio u grad.
Prvi put će nastupiti u Srbiji sa novim bendom “Panonska mornarica”. Karte će biti puštene u prodaju od 04. marta, na blagajnama Eventima i to po cenama već od 1.990 i 2.590 dinara za parter 1 i 2, te 3.200 dinara za samo 2.000 ulaznica u Fan pitu ispred bine.

 

Spektakl Ace Lukasa (08.jun) Marakana

Spektakt Ace Lukasa (08.jun) Marakana
Najveći spektakl u njegovoj karijeri zakazan je od strane Beoton produkcije za 08. jun 2013. god u 20.30h, na stadionu MARAKANA. Aca Lukas važi za najpopularnijeg folk pevača na Balkanu čiji je prvi koncert održan 1999. godine u Pioniru.

 

Sajam zapošljavanja „Back2Serbia“ (14.-15.jun) SKC

Sajam zapošljavanja "Back2Serbia" (14.-15.jun) SKCU Studentskom kulturnom centru (SKC) biće održan sajam zapošljavanja „Back2Serbia“ 14. i 15. juna 2013. godine. Sajam je posvećen našim državljanima koji su nekada živeli u inostranstvu kao i onima koji žive u zemlji željni novih izazova, željni karijere. Generalni sponzor sajma kompanija je HR Solution, zlatni sponzor PRVA Srpska televizija a srebrni sponzor kompanija Microsoft Development Centar Srbija. Nacionalna služba za zapošljavanje je prvi put dala podršku sajmu „Back2Serbia“.

 

Red Bull Flugtag 2013 (22.jun) Ada Ciganlija

Red Bull Flugtag 2013 (22.jun) Ada CiganlijaRed Bullov dan za letenje, poznatiji pod imenom Red Bull Flugtag stiže u Beograd . 22. juna na Adi ciganliji. Beogradsko more biće pretvoreno u poligon za letenje na kome će se takmičiti piloti i timovi u svojim ručno izrađenim letelicama. Osnovni cilj takmičenja jeste pokušaji letelica na ljudski pogon da polete sa rampe visoke 6, a duge 30 metara.

 
Mnogi kažu Pariz ima Ajfelov toranj – pa šta i Beograd ima Avalski…
Njujork ima Bruklinski most- Beograd ima Gazelu, Brankov most, Most na Adi…
Venecija ima Trg Svetog Marka- Beograd ima Knez Mihajlovu…
Barselona ima Sagrada Familiu – pa šta i Beograd ima hram Svetog Save,Sabornu crkvu…
Prag ima Vltavu – Beograd ima i Dunav i Savu…
Atina ima Plaku – i Beograd ima svoju boemsku Skadarliju…
Beč ima dvorac Šenbrun – Beograd ima Kalemegdan, Topčiderski park, Gardoš…
Sve što imaju svetske prestonice, ima i Beograd.

Ali ima nešto što ni jedan grad na svetu nema osim Beograda – to su Beograđani jer upavo oni čine grad veselim, širokogrudnim. Uvek spremni da dočekaju i ugoste svakog putnika, da mu pruže Beograd na dlanu…Probudite li se u Beogradu probajte da ga sagledate na pravi, beogradski način, pružite sebi novo emotivno osećanje: zaljubiti se u jedan grad.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Osnovna škola "Jovan Ristić" u Borči najbezbednija u Beogradu - 20.05.2013

    Osnovna škola „Jovan Ristić“ u Borči najbezbednija u Beogradu

    Beži kišo s prozora - LOBI kao HOBI

    Beži kišo s’ prozora