Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Glogonjski rit nekad i sad - Građanin Londona nekada Glogonjsog rita - 2014

Londonac želi da vrati sjaj Glogonjskom Ritu

u Vesti od
Tara – T2

Građanin Londona Ivan Timotijević osnovao je veb-sajt posvećen Glogonjskom Ritu, kojim prikazuje blistavu prošlost i lepotu naselja ali i današnju oronulost i svakodnevne probleme građana.

Ivan Timotijević, sadašnji stanovnik Londona a u srcu i duši ponosni Glogonjčanin, dizajnirao je sajt www.glogonjskirit.org posvećen sadašnjim, bivšim ali i budućim stanovnicima naselja.

Uz malo volje ova ideja i misija mogu lako da se ostvare prenoseći se sa generacija na generacije. Verujući u to odlučio sam da napravim prve korake na putu te večnosti dizajnirajući ovaj veb-sajt o Glogonjskom Ritu. Prvo izdanje je objavljeno na internetu ranog jutra 1. juna 2008. godine tačno u 7.23 iz Londona”, počinje svoju priču, Ivan Timotijević.

Glogonjski Rit, nekadašnji raj na zemlji i omiljeno mesto druga Tita, danas predstavlja zapuštenu oazu zatrpanu brojnim problemima i nedaćama građana.

Zanimljivo:  Udes na Zrenjaninskom putu kod Zbega, moguće gužve

Naselje na levoj obali Dunava u javnosti se spominje samo u negativnom kontekstu ali posle toliko godina ipak je neko uspeo da zaintrigira javnost i ukaže na današnju oronulost i problema Glogonjskog Rita.

Ivan Timotijević, kao i građani Glogonjskog Rita apeluju na gradsku i opštinsku vlast da je prošlo toliko godina, decenija a naselje je i dalje oronulo i prilično je izgubilo svoj nekadašnji sjaj. Problemi su veliki, građani nezadovojni, opština nezainteresovana a vlast neodgovorna!

Povezane teme:

1 komentar

 1. Postovani,

  Slucajno sam pronasao ovaj Vas sjajan web sajt i reportazu posvecenu meni i web sajtu Glogonjskog Rita. Zelim da Vam se zahvalim na paznji i pozelim mnogo uspeha u buducnosti.

  PS. Mozda mozete pokusati da stimulisete entuzijaste iz ostalih naselja sa leve obale Dunava koja jos uvek nemaju web sajtove, da pre ili kasnije osnuju iste, sto ce zaista biti od koristi svima za lakse povezivanje i informisanje ljudi sa leve obale Dunava. Zasto ne i pokrenuti neku akciju preko opstine Palilula u vezi sa ovom idejom.

  Na sajtu Glogonjskog Rita ( http://www.glogonjskirit.org ) postavicu besplatno link za Vas sajt.

  S postovanjem,

  Ivan Timotijevic – London

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh