Lopovi seku delove železničkog mosta Ovča - Pančevo - www.lobi-info.rs

Lopovi seku delove železničkog mosta Ovča – Pančevo

3 minuta za čitanje
Lopovi seku delove železničkog mosta Ovča-Pančevo - 05.03.2014.
Lopovi seku delove železničkog mosta Ovča-Pančevo - 05.03.2014.

Železnička pruga Ovča – Pančevo u katastrofalnom je stanju jer su lopovi nakon bakarnih kablova, delova opreme s pruge i pružnih prelaza prešli i na mostove. Sigurnost putnika je ugrožena, budžet železnice na staklenim nožicama a lopovi caruju.

Železnička pruga Ovča – Pančevo nebezbedna je za saobraćaj jer su lopovi ukrali delove na pružnim prelazima koji regulišu vozni saobraćaj.

Da krađa opreme na železničkim prugama poprima zabrinjavajuće razmere svedoči i krađa delova mosta kako bi lopovi bakar i gvožđe prodali na otpadima kao sekundarnu sirovinu.

Očerupali su sve što su mogli! Zbog ukradene opreme moramo da idemo minimalnom brzinom, imamo problem u komunikaciji a ugrožena je i sigurnost putnika jer se kradu delovi na pružnim prelazima koji regulišu vozni saobraćaj. Mi postavimo, oni skinu, mi ponovo postavimo, oni ponovo ukradu i tako ukrug. Skidaju delove koji koštaju od nekoliko stotina hiljada dinara da bi ih prodali za 30-40 evra  i niko ne zaglavi ozbiljnu robiju zbog toga, već ih kažnjavaju smešnim kaznama”, kaže mašinovođa.

Lopovi seku delove železničkog mosta Ovča-Pančevo Lopovi seku delove železničkog mosta Ovča-Pančevo Lopovi seku delove železničkog mosta Ovča-Pančevo

Na otpadima na kojima se otkupljuju sekundarne sirovine listom demantuju da primaju ukradene delove sa železnica.

„Ne proveravam odakle ljudi donose robu ali ne primam ukradene stvari sa železnice. Pun je Beograd otkupnih mesta za bakar. Prodaje se gde se stigne. Prošetajte malo pa pitajte“, poručuje Milan za „Telegraf“, jedan od vlasnika otpada na Pančevačkom putu.

Prilikom otkupa bakra cene se razlikuju od jednog mesta do drugog, kao i od vrste „robe”. Zvanične cene kažu da se za kilogram bakra može dobiti 400-600 dinara, za aluminijum 80-90 dinara, za olovo 80-130 dinara a za cink 50-60 dinara. Kilogram gvožđa se može prodati od 15-30 dinara, mesing 200-300 dinara dok se za kilogram lima može dobiti svega 10 dinara.

Nestala pruga između Jabučkog i Glogonjskog Rita

Železnička pruga Ovča- Padinska skela na meti čelične mafijeDa su železničke pruge na levoj obali Dunava meta kradljivaca ukazali smo još prošle godine kada su lopovi „ordinirali“ na železničkoj pruzi Ovča – Padinska Skela.

Kradljivci su takođe odneli kilometar pruge između Jabučkog i Glogonjskog Rita.

Iako savesni građani redovno prijavljuju krađu, naš sistem kažnjavanja nije na zavidnom nivou jer preblage kazne daju lopovima podstrek za nova krivična dela.

Foto: Telegraf

Leave a Reply

Počela izgradnja socijalnih stanova u Ovči
Prethodna priča

Počela izgradnja socijalnih stanova u Ovči

Sledaća priča

Nema novca za novu ambulantu u Kotežu

Poslednje od Vesti