in

Železnička pruga Ovča – Padinska skela na meti čelične mafije

Železnička pruga Ovča- Padinska skela na meti čelične mafije
Železnička pruga Ovča- Padinska skela na meti čelične mafije

Železnička pruga koja vodi od Ovče do Padinske skele na meti je čelične mafije, lopova koji svakodnevno skidaju i kradu spojnice pruge, šrafove pa čak i cele šine dužine 25 metara. Građani su još prošle godine krađu prijavili u policijskoj stanici Borča ali problem nije rešen.

Železničke pruge su još od kada meta kradljivaca koji iskusno odnose sve što nije snažno pričvršćeno a što je najgore odnos prema njima nije se promenio čak i posle prijavljivanja policiji.

Železnička pruga Ovča- Padinska skela na meti čelične mafijeProšle godine, građani su u policijskoj stanici Borči prijavili lopove koji su skidali spojnice i šrafove sa železničke pruge. Čak su prijavili i registarski broj tablica lopova ali policija nije želela da izađe na teren iako su građani upozoravali da prugu koristi privatnik iz Ovče koji prevozi gas i kako može doći do katastrofalne nesreće.

Zbog ne reagovanja nadležnih, krađa je nastavljena i ove godine ali kradljivci su se izbezobrazili pa kradu i po danu i to šine dužine 25 metara koje seku i tovare na kamion. Ukradeni materijal prodaju na otpadu ali su toliko verzirani da znaju koliko smeju da prodaju a da ne dobiju prekršajnu kaznu.

Železnička pruga Ovča- Padinska skela na meti čelične mafijeProcenjuje se da su kradljivci odneli kilometar pruge između Jabučkog i Glogonjskog rita, vrednosti čak do dva miliona evra.
Ko zna koliko fali pruge i na drugim deonicama ali jedno je sigurno to nije moglo da se uradi preko noći što naravno daje prostora za reagovanje policije.

Železnička pruga počinje od Ovče, prostire se preko Jabučkog i Glogonjskog rita, pa preko PKB-a vodi do Padinske skele. Prugu je prvenstveno koristio PKB za prevoz poljoprivrednih mašina, pšenice i kukuruza sada to rade teretni kamioni. Do prošle godine, prugu je koristio i privatnik iz Ovče koji je prevozio gas do Padinske skele, ove godine to mu je onemogućeno.

Podsećamo, u septembru 2008. godine je zamalo izbegnuta železnička nesreća kod Ovče kada je teretni voz, koji je prevozio butan gas, izleteo iz šina jer su lopovi odneli nekoliko metara pruge Ovča-Padinska skela. Policija je tada uhvatila na delu kradljivce koji su upravo skinuli osam metara pruge i natovarili na kamion.

Jasno je da železnička pruga Ovča- Padinska skela je mnogo zanačila PKB-u kao i ostalim prevoznicima, čak je mogla biti osposobljena kako bi se rasteretio teretni saobraćaj na Zrenjaninskom putu. Nadamo se da će neko reagovati, uhvatiti kradljivce a ne da ćute i podržavaju krađu već toliko godina davajući lopovima podstrek za nova krivična dela.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Borča, Ovča i Padinska skela ipak ne pripadaju Vojvodini

    Borča, Ovča i Padinska Skela ipak ne pripadaju Vojvodini

    Biciklisti: Popravite trotoar na Pančevcu

    Biciklisti: Popravite trotoar na Pančevcu