in

Biciklisti: Popravite trotoar na Pančevcu

Biciklisti: Popravite trotoar na Pančevcu
Biciklisti: Popravite trotoar na Pančevcu

Udruženje „Ulice za bicikliste“ postavilo je transparent na Pančevačkom mostu kojim poziva vlast da poprave dotični most kako ne bi došlo do nezgode koja može koštati života. Udruženje već tri meseca pokušava da nizom dopisa dopre do nadležnih i pokrene popravku mosta, ali bezuspešno.

Na Pančevačkom mostu ovih dana lebdi transparent “Popravite trotoar na Pančevcu” koji predstavlja poslednji vapaj “Udruženja za bicikliste” . Na mostu ne postoji biciklistička infrastruktura pa su građani leve obale Dunava primorani da koriste trotoar za biciklistički saobraćaj.

Budući da je opšta karakteristika Pančevca, nebezbedan saobraćaj, neprilagođena brzina, opasnost za bicikliste vreba na svakom cošku ali i za pešake. Trotoari su propali, neasfaltirani, šahtovi bez poklopaca – otvoreni, ivice spojeva ploča mosta su oštre, a neke od ploča su upale u konstrukciju mosta.

Udruženje podseća nadležne, da je Pančevački most deo Euro Velo 6 međunarodne biciklističke rute od Atlanskog okeana do Crnog mora, logično je povezati ga biciklističkom infrastrukturom, odnosno napraviti biciklističku stazu na pristupne rampe (Rampa1, Rampa2, Rampa Viline Vode) i povezati naselja na levoj obali Dunava.

Nakon brojnih dopisa, primedbi na neadekvatnoj regulaciji saobraćajnice na Pančevačkom mostu, od nadležnih ni traga ni glasa. I dok se odgovornost prebacuje sa jednih na drugih, život svih biciklista kao i pešaka je u opasnosti.

Zato Udruženje “Ulice za bicikliste” uz podršku udruženja „Ministarstvo prostora“ i „Ciklo svet Srbija” postavilo je platneni transparent kako bi skrenulo pažnju javnosti na problem i apelovalo da se što pre reši, kako ne bi došlo do nesreće.

Apelovanju se priduržujemo i mi kao i svi građani leve obale Dunava jer je Pančevački most rizičan za sve učesnike u saobraćaju. Sramota je rešavati probleme tek kada dođe do katastrofalne nesreće, kao što je primer rešavanja problematičnih deonica u Srbiji, jer tada će već biti kasno.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. “ Ulice za bicikliste “ !! Upravo tako. Biciklisti na ulice a ne na trotoare. Trotoari su za pesake. Koliko puta vam je neki biciklista bahato projurio s’ledja bez opomene zvoncetom. Uostalom zasto i motorciklisti nevoze trotoarom ?; kakva je razlika ??!! Jedino u konjskim snagama.
    I po zakonu trotoari su predvidjeni za pesake.

Železnička pruga Ovča- Padinska skela na meti čelične mafije

Železnička pruga Ovča – Padinska skela na meti čelične mafije

Lančani sudar na Pančevačkom mostu