Nema novca za novu ambulantu u Kotežu - www.lobi-info.rs

Nema novca za novu ambulantu u Kotežu

2 minuta za čitanje

Naselje Kotež se već desetak dana nalazi u žiži javnosti zbog katastrofalnog stanja jedine ambulante u kojoj se leči preko 10.000 nezadovoljih građana.

Posle zahteva građana za novim domom zdravlja obećanja privremenog organa Beograda da Kotež dobija novu ambulantu oglasila se i naša opština Palilula.

Prenosimo Vam u celosti saopštenje opštine Palilula zajedno sa projektom:

„Opština Palilula mimo svojih nadležnosti izradila je idejno rešenje projekta ambulante u Kotežu shvatajući probleme građana sa neuslovnom ambulantom. Pored nedostatka novca za izgradnju doma zdravlja postoji i problem finansiranja pedijatara od strane Doma zdravlja ‘Palilula’. Gradska opština Palilula je pronašla potencijalnu lokaciju za izgradnju ambulante u centru naselja ali za ovu parcelu nisu uređeni imovinskopravni odnosi. Ova parcela predstavlja deo građevinske parcele osnovne škole i potrebno je uraditi preparcelaciju. Po planu generalne regulacije za naselje Kotež, koji nije usvojila Skupština grada, predviđena je druga lokacija. Ni za tu lokaciju nisu uređeni imovinskopravni odnosi.“

Projekat ambulanta Kotež - 2014 Projekat ambulanta Kotež - 2014 Projekat ambulanta Kotež - 2014

Prema saopštenju možemo zaključiti da parcela postoji, da projekat postoji ali da su problem imovinskopravni odnosi koji se rešavaju već godinama. Ako se pomenuti problem oko zemljišta nekako reši, kako će se finansirati izgradnja kad novca nema ni za pedijatra!?

U ovom slučaju imovinskopravni odnosi predstavljaju paravan nereda, neodgovornosti i nezainteresovanosti gradske vlasti. Građani Koteža već godinama se leče u zapuštenoj ambulanti smeštenoj u nenamenskom prostoru, u delu tržnog centra, površine 120 kvadrata, koja nema adekvatno snabdevanje vodom niti adekvatno rešen sanitarni čvor.

I dok političari dele izborna obećanja, opština se ograđuje nerešenim imovinskopravnim odnosima a zdravlje i život građana Koteža su nebitni.

Leave a Reply

Lopovi seku delove železničkog mosta Ovča-Pančevo - 05.03.2014.
Prethodna priča

Lopovi seku delove železničkog mosta Ovča - Pančevo

Ispao putnički voz iz šina u Krnjači - 05.03.2014
Sledaća priča

Ispao putnički voz iz šina u Krnjači

Poslednje od Vesti