in

Kotežani traže dom zdravlja

Dom zdravlja Kotež - Dom zdravlja Palilula - 24.02.2014
Dom zdravlja Kotež - Dom zdravlja Palilula - 24.02.2014

Naselje Kotež broji oko 10.000 stanovnika a nema dom zdravlja, već samo jednu ambulantu „Dr Milutin Ivković“ Palilula. Prema rečima sugrađanina, bivši gradonačelnik Beograda javno je obećao građanima Koteža dom zdravlja još pre dve-tri godine ali obećanje nije ispunjeno.

Naselje na levoj obali Dunava Kotež iako broji veliki broj stanovnika, nema dom zdravlja, već samo jednu zapuštenu ambulantu koja radi samo radnim danima.

Naši sugrađani su ogorčeni, obećanje neispunjeno a problemi veliki, te oni stoga traže Dom zdravlja Kotež.

„Nemamo dom zdravlja. Imamo opštu praksu. Zbog brojnosti stanovnika zaslužujemo da imamo dom zdravlja. Mesta ima pored crkve ili na postojeći nadograditi. Ako ništa drugo da makar postojeći radi i subotom i nedeljom a ne da se po injekciju vikendom ide u Borču”, kaže naš čitalac Dragan Dujković i dodaje: „Trebalo bi pitati i predsednika opštine Palilula gospodina Nikolića jer je Đilas javno obećao pre dve ili tri godine da građani Koteža dobijaju novi dom zdravlja.

Pored toga što Kotežu definitivno nedostaje dom zdravlja, još strašnije je to što jedina ambulanta u naselju predstavlja pravo ruglo Koteža i sramotu odgovornih i nadležnih.

ambulanta u Kotežuambulanta u Kotežuambulanta u Kotežu

Ovo su slike prilaza, parka pored ambulante, kao i samog ulaza u ambulantu. Nažalost, nisu mi dozvolili da fotografišem unutrašnjost ambulante, koja je, blago rečeno, u očajnom stanju”, kaže za „Blic“ Predrag Simonović.

Građani Koteža se ne žale na stručnost lekara ali im zato smetaju dotrajala infrastruktura, neadekvatni uslovi lečenja, gužve ispred ambulante, neodgovarajuće radno vreme itd. Ovo je poziv nadležnima da se pozabave sa dugogodišnjim problemom zvanim dom zdravlja Kotež.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    nepropisno parkiranje vozača u Borči

    Nepropisno parkiranje bahatih vozača u Borči

    Odgovorno vlasništvo i prevencija ujeda pasa“

    Padinska Skela: Edukativni program „Odgovorno vlasništvo i prevencija ujeda pasa“