in

Nepropisno parkiranje bahatih vozača u Borči

nepropisno parkiranje vozača u Borči
nepropisno parkiranje vozača u Borči

Komunalna policija je započela borbu sa vozačima koji nepropisno parkiraju svoja vozila. Narandžaste opomene se sve češće mogu primetiti na nepropisno parkiranim vozilima, no, to nije slučaj i u naseljima leve obale. Bahati vozači se i dalje bahato parkiraju kako i gde stignu a opomene u iznosu od 5.000 dinara sa leve obale izgleda da manje vrede u budžetskoj kasi.

Komunalna policija od 1. februara je počela da deli narandžaste opomene bahatim vozačima koji ne poštuju propise parkiranja. Vozači su dužni da posete prostoriju Komunalne policije u roku od osam dana kako bi platili kaznu i bili upoznati sa prekšajem.

Međutim, komunalci ređe zalaze u naše krajeve gde ne važi postojeći, već zakon „parkirati gde ko može“ što rezultuje ometanjem saobraćaja. Opšte poznata lokacija bahatog parkiranja jeste pijaca u Borči.
nepropisno parkiranje - Borča nepropisno parkiranje - Borča nepropisno parkiranje - Borča

Prema važećem zakonu, kazna za nepropisno parkiranje iznosi 5.000 dinara ali izgleda da zakon ne važi na „periferiji grada“. Vozači parkiraju i ispred škola, vrtića, kao i lokalnih kafića na taj način ometajući saobraćaj i ugrožavajući bezbednost kako vozača, tako i pešaka. Najviše problema imaju roditelji sa malom decom jer dečjim kolicima ne mogu proći trotoarom.

nepropisno parkiranje - Borča nepropisno parkiranje - Borča nepropisno parkiranje - Borča

Nadležni su napomenuli da će prioritet Komunalne policije biti centar grada ali i širi deo grada gde, nadamo se, spada i naša leva obala Dunava.
Tako da, dragi naši sugrađani, ukoliko ne želite prazan džep, pripazite na parkiranje automobila jer Komunalna policija već hvata zalet za defilovanje levom obalom Dunava.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

 1. Veoma zanimljiv clanak ali po meni ima samo jednu manu: sagledavanje iz samo jednog ugla.
  Ako vec pricamo o nepropisnom i bahatom parkiranju, onda trebamo pricati i o parking mestima kojih u Borci ima veoma malo.
  Slazem se da je bahato parkiranje lose ali nije svako nepropisno parkiranje i bahato.
  Uzmimo npr. pijacu i okolinu, vozila se parkiraju duz ulica, to jeste nepropisno parkiranje, ali generalno ne smeta pesacima, osim ako nije na coskovima raskrsnica ili podizanjem auta na trotoare, moze se reci da to nije bahato parkiranje i u nedostatku parking prostora to je jedino moguce parkiranje!?
  A jedno pitanje, zasto pesaci oko pijace idu vecinom po ulici kad su trotoari uglavnom slobodni? Zar to nije bahatost?
  Pozdrav

 2. Kako ova policijska bagra može da kažnjava vozače koji su se parkirali ispred svojih zgrada (parkinga nema) i ne ugrožava ni saobraćaj,a ni pešake a godinama se tu parkira!Nešto drugo je u pitanju.Oni ne rade svoj posao,ne brini o bezbednosti građana,već uzimaju harač za svoje plate i svoje nalagodavce.

Predavanje o Stivu Džobsu u Ustanovi kulture Palilula

Predavanje o Stivu Džobsu u UK Palilula

Dom zdravlja Kotež - Dom zdravlja Palilula - 24.02.2014

Kotežani traže dom zdravlja