in

Predavanje o Stivu Džobsu u UK Palilula

Predavanje o Stivu Džobsu u Ustanovi kulture Palilula
Predavanje o Stivu Džobsu u Ustanovi kulture Palilula

U Ustanovi kulture Palilula će 24. februara sa početkom u 19 h biti održano predavanje o Stivu Džobsu a biće otkriveno i spomen-obeležje. Spomen-obeležje (obelisk) Stiva Džobsa naručila je centrala „Epla“ (Apple) iz Kupertina a skulptura je delo našeg vajara Dragana Radenovića.

U UK Palilula na dan obeležavanja 59 godina od rođenja Stiva Džobsa biće održani predavanje i otkrivanje spomen-obeležja. Spomen-obeležje će otkriti naš poznati vajar Dragan Radenović.

Spomen-obeležje Stiva Džobsa za koga se vezuju slova raznih alfabeta uključujući i slovne oznake iz Miroslavljevog jevanđelja predstavlja energiju ideje binarnih brojeva koja se pretače u raskoš reči, izraza, rečenica i govora.

Gavran Ananda je realna predstava koja je postala izvorište mita indijske religije-filozofije. Istovremeno, on je najbliži Budin rođak. Oslonac Gavranu Anandi, jedinstvenom biću koje pamti nastanak sveta, jeste ćirilično slovo Ш. Nekoliko dana posle promocije obelisk će biti isporučen centrali „Epla“ u Kupertinu.

Stiven Pol Džobs je bio jedan od osnivača i glavni rukovodilac „Epla“. Takođe je bio jedno vreme rukovodilac „Piksara“ sve dok nije bio prodat „Dizniju“. Bio je jedan od najvećih deoničara „Diznija“ i član njegove uprave. Smatran je jednom od vodećih ličnosti u industriji računara i zabave.

U programu će učestvovati: prof. Petar Kočović, prof. dr Dragan Radenović, Ivana Milenković, Zoran Modli, Voja Antonić, Bane Ekser i Maja Volk.

Ponedeljak 24. februar 2014, 19 h. Ulaz slobodan!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Ne razumem kakve veze ima Dzobs sa Beogradom uopste? Opste je poznato da je on bio marketinski inovator a ne tehnicki jer prvi Apple Iphone nije imao ni slanje mms poruka koje je tada slao vec 7 godina star Samsung telefon?
    Zasto ga onda mi obelezavamo?
    Da li zato sto za istu funkcionalnost placamo vecu cenu zbog prestiza imena Apple?
    Tehnicki edukovani korisnici ne koriste Apple, on je stvoren za nepismene snobove i skorojevice…

Taksi od Borče do aerodroma jeftiniji 30 %

nepropisno parkiranje vozača u Borči

Nepropisno parkiranje bahatih vozača u Borči