Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Odgovorno vlasništvo i prevencija ujeda pasa“

Padinska Skela: Edukativni program „Odgovorno vlasništvo i prevencija ujeda pasa“

u Vesti od
Tara – T2

U OŠ „Olga Petrov“ u Padinskoj Skeli, 25. februara će za učenike četvrtog razreda biti održan edukativni program o odgovornom vlasništvu i humanom odnosu prema životinjama. Cilj programa je razvijanje ljubavi ali i odgovornosti prema životinjama, kao i prevencije potencijalnih incidenata.

Sektor zoohigijene Sekretarijata za komunalne i stambene poslove Grada Beograda pokrenuo je edukativni program „Odgovorno vlasništvo i prevencija ujeda pasa“ koji će biti organizovan za naše mališane.

EduOdgovorno vlasništvo i prevencija ujeda pasa“ kacija ima za cilj uspostavljanje boljeg odnosa prema životinjama, razumevanje njihovih ponašanja i potreba ali i program prevencije potencijalnih incidenata. Edukacija podržava kampanju „Najbolji prijatelj” čiji je cilj sprovođenje Strategije za smanjenje broja nevlasničkih pasa na teritoriji Beograda.

Program se sprovodi u skladu sa preporukama Svetskog društva za zaštitu životinja (WSPA) i Svetske zdravstvene organizacije (WNO) koje ukazuju da su ovakvi vidovi edukacije važan činilac povećanja stepena humanizacije odnosa prema životinjama.

Zanimljivo:  Vatrena stihija u Imleku gašena više od 6 sati (SLIKE)

Program predstavlja i moćan mehanizam za povećanje stepena odgovornog vlasništva i usvajanja pasa te tako i za umanjenje populacije nevlasničkih pasa tzv. lutalica.

Predavanja će držati stručni edukatori VU „Veterina Beograd“ a učenicima će biti podeljen i edukativni materijal o odgovornom vlasništvu.


Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh