Padinska Skela: Edukativni program „Odgovorno vlasništvo i prevencija ujeda pasa“ - www.lobi-info.rs

Padinska Skela: Edukativni program „Odgovorno vlasništvo i prevencija ujeda pasa“

1 minut za čitanje
Odgovorno vlasništvo i prevencija ujeda pasa“
Odgovorno vlasništvo i prevencija ujeda pasa“

U OŠ „Olga Petrov“ u Padinskoj Skeli, 25. februara će za učenike četvrtog razreda biti održan edukativni program o odgovornom vlasništvu i humanom odnosu prema životinjama. Cilj programa je razvijanje ljubavi ali i odgovornosti prema životinjama, kao i prevencije potencijalnih incidenata.

Sektor zoohigijene Sekretarijata za komunalne i stambene poslove Grada Beograda pokrenuo je edukativni program „Odgovorno vlasništvo i prevencija ujeda pasa“ koji će biti organizovan za naše mališane.

EduOdgovorno vlasništvo i prevencija ujeda pasa“ kacija ima za cilj uspostavljanje boljeg odnosa prema životinjama, razumevanje njihovih ponašanja i potreba ali i program prevencije potencijalnih incidenata. Edukacija podržava kampanju „Najbolji prijatelj” čiji je cilj sprovođenje Strategije za smanjenje broja nevlasničkih pasa na teritoriji Beograda.

Program se sprovodi u skladu sa preporukama Svetskog društva za zaštitu životinja (WSPA) i Svetske zdravstvene organizacije (WNO) koje ukazuju da su ovakvi vidovi edukacije važan činilac povećanja stepena humanizacije odnosa prema životinjama.

Program predstavlja i moćan mehanizam za povećanje stepena odgovornog vlasništva i usvajanja pasa te tako i za umanjenje populacije nevlasničkih pasa tzv. lutalica.

Predavanja će držati stručni edukatori VU „Veterina Beograd“ a učenicima će biti podeljen i edukativni materijal o odgovornom vlasništvu.

Leave a Reply

Dom zdravlja Kotež - Dom zdravlja Palilula - 24.02.2014
Prethodna priča

Kotežani traže dom zdravlja

Sabor Srba Svetitelja u Padinskoj Skeli
Sledaća priča

Jeleosvećenje u crkvi Sabor Srba svetitelja u Padinskoj Skeli

Poslednje od Vesti