in

Vesić obećao novu ambulantu u Kotežu

Vesić obećao novu ambulantu u Kotežu - 25.02.2014.

Sekretar Privremenog organa Goran Vesić izjavio je danas da je jedino rešenje za postojeću ambulantu izgradnja novog objekta jer Grad ne može finansirati rekonstrukciju i adaptaciju postojećeg. Lokacija je odabrana pre dve godine ali izgradnju koče nerešeni imovniskopravni odnosi.

U Kotežu trenutno postoji zapuštena ambulanta koja predstavlja ruglo i sramotu nadležnih i odgovornih. Sadašnja ambulanta je smeštena u nenamenski prostor – u deo tržnog centra površine 120 kvadrata, nema adekvatno snabdevanje vodom, niti adekvatno rešen sanitarni čvor.

Goran Vesić vidi rešenje problema u izgradnji nove ambulante ali tek kad se reše imovniskopravni odnosi.

„Meni je jasno da je jedino rešenje za ovu ambulantu izgradnja novog objekta jer Grad ne može vršiti ulaganja u rekonstrukciju i adaptaciju. Početkom 2012. godine opština je pronašla odgovarajuće građevinsko zemljište na lokaciji u ulici Trajka Grgovića 5, uz zgradu mesne zajednice i u neposrednoj blizini škole i vrtića. Međutim, nisu rešeni imovinskopravni odnosi tako da ni do danas nije počela izgradnja novog objekta zdravstvene ambulante“, rekao je Vesić za „Blic“.

Privremeni organ grada Beograda preduzeo je mere u cilju rešavanja problema sa kojima se građani Koteža već nekoliko godina bore. Razmatran je i medicinski program za novu zdravstvenu stanicu Kotež ali samo je, napominjemo, razmatran.

U narednom periodu ćemo pristupiti rešavanju imovinskopravnih odnosa kako bi se počelo sa izgradnjom nove ambulante. Mi se ovim problemom bavimo i ne krijemo ga kako je to rađeno u prošlosti”, izjavio je Vesić.

– U narednom periodu građanima Koteža će biti tačno saopšteno u kom vremenskom roku mogu da računaju na rešavanje dotičnog problema, politički obećava Vesić.

Iako su građani Koteža tražili dom zdravlja, moraće da se zadovolje sa novom ambulantom ili možda, ali samo možda, zdravstvenom stanicom.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    EDB najavio isključenje struje u Krnjači i Borči

    Mali Zbeg i Kovilovo sutra bez struje

    Indijska svadba u Borči - 26.02.2014

    Indijska svadba u Borči