in

Veliki planovi i obećanja za levu obalu u 2019. godini

Kako to „običaj nalaže“, čelnici grada i gradskih opština početkom nove godine pričaju o svojim planovima i projektima. U planovima grada Beograda i opštine Palilula istakla se i leva obala, kao trenutno najperspektivniji deo grada.

U novoj godini opština Palilula dobija najveći budžet do sada. Kako je objasnio Aleksandar Jovičić, predsednik opštine Palilula, po prvi put je raspodela gradskog budžeta uzela u obzir sve bitne faktore.

Opština Palilula je teritorijalno najveća opština, a sa druge strane je jedna sa najvećim problemima u smislu infrastrukture. 

Palilula danas ima preko milijardu dinara budžet za 2019. godinu što će nama omogućiti da imamo više asfaltiranih ulica, više vodovodne mreže, da rekonstruišemo vrtiće, da investiramo u škole i da nastavimo da obezbeđujemo prostor za našu decu gde ćemo graditi dečje parkove, igrališta i teretane na otvorenom. – rekao je Jovičić

Kako je dodao, opština se za velike kapitalne projekte i dalje oslanja na podršku grada Beograda. Očekuje se da će u februaru konačno biti potpisan zajam Evropske investicione banke za kanalizaciju na levoj obali Dunava.

Neophodno je odvojiti 40 miliona evra za kompletnu kanalizaciju koja će se graditi u godinama koje dolaze i za Dom zdravlja u Borči koji će sa radovima otpočeti u martu 2019. godine i prostiraće se na 7000 kvadratnih metara.

Kako je Jovičić izjavio, leva obala ima šansu da preraste u opštinu. Ona trenutno ima najveću perspektivu za razvijanje zbog gustine naseljenosti i radne površine teritorije. Kako je rekao, to je budućnost Beograda.

Imamo najave da ćemo u narednim godinama tu imati komercijalne i stambene sadržaje i ono najvažnije, da ćemo graditi sa partnerima iz Kine inustrijski park. Početkom 2020. godine očekujemo i početak izgradnje novog mosta preko Ade huje. Očekujemo da će Palilula biti jedna od najbogatijih opština u narednih 10 godina. – navodi predsednik opštine

I zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, latio se sličnih tema prvih dana nove godine. Kako je najavio most na Adi Huji bićе sklоplјеn оd čеtiri kоnstrukciје, a sа pristupnim putеvimа dužinа mоstа bićе skоrо 3,4 kilometra. 

Kada budemo završili most na Adi Huji, konačno ćemo moći da kompletno rekonstruišemo Pančevački most. Svaka rekonstrukcija mosta pod saobraćajem nije prava rekonstrukcija, već samo privremena sanacija. Zbog toga je važno da Pančevački most najpre dobije saobraćajnu alternativu. – rekao je Vesić

Zamenik gradonačelnika poručio je građanima leve obale da se na proleće konačno počinje sa izgradnjom doma zdravlja u Borči. Novi dom zdravlja će imati apsolutno sve službe neophodne za valjanu brigu o zdravlju građana.

I on je naveo da je blizu postizanje dogovora sa Evropskom investicionom bankom, kako bi se počelo sa izgradnjom kanalizacije na levoj obali Dunava.

Dakle, za nas sa leve obale, u novoj godini čeka se ispunjenje starih obećanja. Iskreno se nadamo da će ova 2019. godina za nas biti srećnija od prethodnih po tom pitanju.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Боже дај да се остваре ови оланови за леву обалу јер је деценијама занемаривана и запуштена а и ивде живе људи као и у кругу двојке, Нбг, Жаркову или Сењаку.

U Hitnoj gužve, zbog snega i klizavice na ulicama učestali prelomi ruku i nogu

Pronađene devojčice koje su nestale kada su navodno krenule u Krnjaču na doček