Dom zdravlja u Borči čekaćemo do 2020. godine - www.lobi-info.rs

Dom zdravlja u Borči čekaćemo do 2020. godine

3 minuta za čitanje
1

Najnoviji kamen temeljac za izgradnju dugo najavljivanog doma zdravlja u Borči biće postavljen krajem ove ili početkom sledeće godine, saznajemo u Sekretarijatu za investicije.

Kako navode u Sekretarijatu za investicije, izrada tehničke dokumentacije za izgradnju zdravstvene stanice u Borči je u toku. Projektant je kompanija „Krip inženjering“.

Dobijeni su lokacijski uslovi i trenutno se radi projekat za građevinsku dozvolu. Posle zelenog svetla za gradnju, potrebno je dobiti protivpožarnu saglasnost. Zatim sledi raspisivanje javne nabavke za izvođača radova, koja traje tri-četiri meseca.

Ukoliko sve bude teklo po planu, očekuje se da će ugovor sa izvođačem biti potpisan krajem godine, pa radovi mogu početi krajem ove ili početkom sledeće godine – navode u Sekretarijatu za investicije.

Dom zdravlja biće izgrađen u Ulici Koste Manojlovića, u blizini pijace, biblioteke, pošte i „Maksi“ marketa. Gledano iz Ulice Koste Manojlovića, planira se izgradnja nove saobraćajnice desno od biblioteke. Odatle je u planu glavni ulaz sa dva parking-mesta rezervisana za invalide. Levo od biblioteke, gde je sada zemljani put, predviđen je ulaz u garažu i drugi ulaz u objekat sa rampom za kretanje pešaka.

Lokacija za novi dom zdravlja u Borči

Nadležni ističu da bi izgradnja trebalo da traje deset meseci, a vrednost radova se procenjuje na 372,5 miliona dinara, bez PDV. Zato će žitelji Borče morati, u najboljem slučaju, da sačekaju do 2020. godine kako bi dobili kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.

U novoj savremeno opremljenoj zdravstvenoj ustanovi biće službe za zdravstvenu zaštitu – male i predškolske dece, školske dece, žena, odraslih sa preventivnim centrom, laboratorija, radiološka i ultrazvučna dijagnostika, stomatologija, fizikalna medicina, interna medicina, oftalmologija, otorinolaringologija i zaštita mentalnog zdravlja, kućno lečenje, patronažna služba, hitna pomoć i apoteka.

I dalje u okviru DZ Palilula

Zdravstvena stanica u Borči je u sklopu paliluskog DZ „Dr Milutin Ivković“, koji brine o zdravlju oko 200.000 žitelja Palilule. Dom zdravlja ima tri ogranka – Staru Palilulu, Dunavski venac i Karaburmu, a u njihovom sastavu su 22 ambulante.

Ambulante jedan i dva, koje rade u Borči, posle završetka doma zdravlja biće zatvorene, pošto su neuslovne, dok će zdravstvene stanice u Krnjači, Kotežu, Ovči, Padinskoj skeli, nastaviti da rade.

1 Comment

  1. I sve ove zgrade što su nikle za predhodnih par godina na levoj obali Dunava imaju lokacijsku dozvolu, građevinsku, protivpožarnu itd itd.

    Borči treba bolnica, hitna pomoć i dom zdravlja, obzriom na broj stanovnika, lokaciju i ukupne potrebe.

    Zašto nemamo bar 2 gimnazije na levoj obali?

    Gde su sportski objekti? Bazen???

    Opasno vreme došlo

Ostavite odgovor

Prethodna priča

Dani Beograda donose nam "Beogradski vremeplov"

Sledaća priča

Toplo vreme ulepšalo je Uskršnji karneval na Tašmajdanu

Poslednje od Vesti