Toplo vreme ulepšalo je Uskršnji karneval na Tašmajdanu

u Dešavanja

Prava festivalska atmosfera vladala je u Tašmajdanskom parku, gde je organizovan “Uskršnji karneval” u kome su uživali i mladi, ali i stariji Beograđani.

Hiljade ljudi tokom vikenda prodefilovale su kroz centralni gradski park, kod Crkve Svetog Marka. Kao i prethodne godine, Opština Palilula je organizovala karneval. Za razliku od lane, kada je padala kiša, ove godine glavno šetalište u Tašmajdanskom parku je bilo krcato. Puni su bili i bočni prolazi, ali i zelene površine.

Na centralnoj bini smenjivali su se pevači, folklorna društva, horovi, glumci… Mališani su se vozili vozićem, jahali konje, jezdili na kočijama, a sve na kraju zasladili šećernom vunom, licitarskim srcima, gumenim bombonama.

Pravu karnevalsku atmosferu dočarali su perkusionisti, mažoretkinje, festivalske trupe, ulični zabavljači – štulaši, žongleri, klovnovi i pantomimičari. Pažnju najmlađih posebno je privukao duh iz Aladinove čarobne lampe.

Humanitarni karneval

Uskršnji karneval u Tašmajdanskom parku je bio humanitarnog karaktera. Sav prikupljeni novac sa štandova usmeren je za lečenje mališana.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Dešavanja

Idi na VRH