in

Počinje izrada idejnog projekta za most kod Ade Huje

Gradski menadžer Beograda, Goran Vesić, izjavio je da je doneta odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za izradu idejnog projekta sa studijom opravdanosti, za izgradnju mosta na Dunavu kod Ade Huje.

Posao za izradu idejnog projekta Mosta kod Ade Huje dobila je grupa ponuđača, koju čine projektantske firme iz Beograda, Maribora i Novog Sada.  

Izrada idejnog projekta, koja će trajati 380 dana, prvi je korak ka izgradnji Mosta kod Ade Huje –  rekao je Vesić

Kako je objasnio, nakon ovog koraka, sredinom naredne godine grad će biti spreman da raspiše tender za projektovanje, finansiranje i izgradnju ovog mosta prema pravilima međunarodnog saveza inženjera konsultanata“.

Vesić je naveo da će se tačna cena Mosta kod Ade Huje znati po završetku izrade idejnog projekta, a kako je istakao, „preliminarne procene su da će on koštati nekoliko puta manje od Mosta na Adi“.  

On je dodao da je Most preko Dunava kod Ade Huje važan za razvoj Beograda „jer će se nalaziti na saobraćajnici Spoljna magistralna tangenta koja treba da poveže tri pravca prema gradu i to: Pančevački put, Bulevar kralja Aleksandra (Smederevski put) i auto-put E–75“.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Toplo vreme ulepšalo je Uskršnji karneval na Tašmajdanu

Besplatna poseta Jevremovcu povodom Dana zaštite prirode