in

Ministar najavio uskoro biznis plan i kamen temeljac za industrijski park u Borči

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović juče je govorio o inovacijama i IT industriji u Srbiji, rastu u ovoj oblasti proteklih godina i planovima na ovom polju za budućnost. 

Mi smo 2017. godine izvezli preko milijardu evra IT usluga i servisa. Prvi put u istorji Srbije mnogo više nego voća i povrća – rekao je Popović

Između ostalog, ministar je naveo da će do kraja februara biti gotov biznis plan za veliki industrijski park u Borči. Kako je dodao, kamen temeljac za ovaj veliki projekat biće položen u aprilu ili maju.

Beograd je danas, 29. novembra domaćin regionalne ministarske konferencije o inovacijama. Na konferenciji će učestvovati ministri regiona, ali i stručnjaci iz oblasti inovacija i IT industrije. Na konferenciji će se diskutovati o trendovima u oblasti tehnološkog razvoja u regionu i svetu.

Kako je do sada najavljeno, industrijski park u Borči prostiraće se na 320 hektara državnog zemljišta pored Pupinovog mosta. Očekivanja su da će u ovom parku, koji je po ugledu onom u Sudžou, raditi najbolji IT stručnjaci, matematičari, inženjeri računarstva, elektrotehnike, mašinstva, fizičari, hemičari…

Možda upravo on bude bedem za prestanak „odliva mozgova“ iz Srbije.

Foto: Blic

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Pančevac, Zrenjaninac i Pupin među omiljenim lokacijama za opasni „srpski rulet“

Neki roditelji teško prihvataju društveno koristan rad kao kažnjavanje u školama