Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Ministar najavio uskoro biznis plan i kamen temeljac za industrijski park u Borči

u Vesti od
Tara – T2

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović juče je govorio o inovacijama i IT industriji u Srbiji, rastu u ovoj oblasti proteklih godina i planovima na ovom polju za budućnost. 

Mi smo 2017. godine izvezli preko milijardu evra IT usluga i servisa. Prvi put u istorji Srbije mnogo više nego voća i povrća – rekao je Popović

Između ostalog, ministar je naveo da će do kraja februara biti gotov biznis plan za veliki industrijski park u Borči. Kako je dodao, kamen temeljac za ovaj veliki projekat biće položen u aprilu ili maju.

Beograd je danas, 29. novembra domaćin regionalne ministarske konferencije o inovacijama. Na konferenciji će učestvovati ministri regiona, ali i stručnjaci iz oblasti inovacija i IT industrije. Na konferenciji će se diskutovati o trendovima u oblasti tehnološkog razvoja u regionu i svetu.

Zanimljivo:  Virus Zapadnog Nila odnosi živote, a od zaprašivanja iz vazduha nema ništa

Kako je do sada najavljeno, industrijski park u Borči prostiraće se na 320 hektara državnog zemljišta pored Pupinovog mosta. Očekivanja su da će u ovom parku, koji je po ugledu onom u Sudžou, raditi najbolji IT stručnjaci, matematičari, inženjeri računarstva, elektrotehnike, mašinstva, fizičari, hemičari…

Možda upravo on bude bedem za prestanak “odliva mozgova” iz Srbije.

Foto: Blic

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh