in

Pančevac, Zrenjaninac i Pupin među omiljenim lokacijama za opasni „srpski rulet“

Tragedija u kojoj je poginulo dvoje mladih ljudi, kada su se svojim automobilom „zakucali“ u autobus, nedaleko od Ade Huje, ponovo je otvorila pitanje „srpskog ruleta“. Očevici tvrde da je sat na njihovom džipu ostao „zakucan na 180 km/h“.

Srpski rulet je kada neko vozi u suprotnoj traci, određenu deonicu, sa ugašenim svetlima. Osim toga može da podrazumeva i prelazak u suprotnu traku kako bi se drugi vozač naterao da skrene, a ko skrene taj „gubi“. Može biti i uletanje u raskrsnicu na crveno, pod punom brzinom ili određivanje trase koju treba preći bez smanjivanja brzine, čak iako je crveno svetlo… I sve to iz opklade!

Ova ludost nastala je u onim nesretnim ’90-tim godinama kada su brza kola vozili žestoki momci ili oni koji su to hteli da budu. „Vožnje smrti“ se zakazuju noću, uglavnom vikendom, kada na ulicama ima manje saobraćaja. Jasno je koliko može biti opasna i za one koji u ovoj „igri“ ne učestvuju, već se nađu u pogrešno vreme, na pogrešnom mestu. 

U Beogradu već dugo vremena postoji nekoliko lokacija koje su zanimljive pobornicima „srpskog ruleta“. Trke noću česte su na Mirijevskom bulevaru i u Višnjičkoj ulici. Na Čukarici rizična je Požeška ulica, gde je pre nekoliko godina žena poginula na pešačkom prelazu, kao nesretna žrtva ovakve „igre“.

Pored Terazijskog tunela, ovakve ludorije odvijaju se i na Brankovom most, Mostu na Adi, Pančevačkom mostu, ali i Pupinovom. Svedoci smo i toga da se godinama unazad vozači trkaju i na Zrenjaninskom putu. Brujanje motora i škripa kočnica noću se jasno čuje u svim naseljima na levoj obali.

Foto: Ilustracija, Mapa: Telegraf

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Kineski Šandong zainteresovan za auto-put od Zrenjanina do Beograda, preko Borče

Ministar najavio uskoro biznis plan i kamen temeljac za industrijski park u Borči