Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Kineski Šandong zainteresovan za auto-put od Zrenjanina do Beograda, preko Borče

u Vesti od

Ministarka infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima kineske kompanije Šandong o mogućoj saradnji na novom projektu izgradnje auto-puta Beograd – Zrenjanin. Ovaj projekat je više puta najavljivan, a saobraćajnica će prolaziti kroz naselje Borča.

Saradnja Srbije i Kine u oblasti infrastrukture traje već dugo, a svi projekti koje zajednički realizujemo rade se efikasno i mogu da budu primer mnogim drugim ulagačima u Srbiji – rekla je Mihajlović.

Ona je naglasila da je prioritet u ovoj fazi realizacije novog projekta da se pripremi kompletna projektno-tehnička dokumentacija, a da će se u narednom periodu razgovarati i o modelima finansiranja izgradnje ovog auto-puta.

Ministarka infrastrukture Zorana Mihajlović

Na sastanku, kojem je prisustvovao i ambasador Kine u Srbiji, Li Mančang, predstavnici Šandonga istakli su da su spremni da sarađuju sa Vladom Srbije u realizaciji tog projekta.

Kako je najavljeno u aprilu ove godine, ova deonica biće deo brze saobraćajnice u obliku ćiriličnog slova P, takozvano vojvođansko P. Saobraćajnica vojvođansko P povezaće deonice Ruma – Novi Sad, zatim od Novog Sada do Zrenjanina i od Zrenjanina do Beograda.

Projekat izgradnje novog auto-puta, dužine oko 66 kilometara, omogućiće spajanje Beograda, odnosno Borče i Zrenjanina. Kako se navodi u saopštenju Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, doprineće uspešnijoj realizaciji započetih investicija i privlačenju novih investicija u Zrenjaninu i Banatu,

Foto: Blic

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh