in

Hoćemo li konačno dobiti kanalizaciju?

Kanalizacija je, kao i do sada, najbolniji gorući problem leve obale Beograda. Dovoljno je da prođete kroz naselje Krnjača i odmah ćete osetiti koliko je problem veliki.

Pisali smo nebrojeno puta, o korišćenju kanala umesto septičkih jama,  ali i o građanima koji su počeli da izlivaju otpadne vode direktno na ulice

Tračak nade u ispunjenje dugogodišnJe želje žitelja leve obale, dala nam je vest da su započeli postavljanje kanalizacije u bloku Braća Marić, ali u toj fazi najavljeni su priključci za 483 domaćinstva, što je daleko od konačnog rešenja.

U maju prošle godine, najavljen je sporazum sa kineskom kompanijom “Poligrup”, vezano za izgradnju kanalizacione mreže i izgradnju fabrike za prečišćavanje vode u Velikom selu. 

Izgleda da je došlo vreme da hitnost u rešavanju ovog problema ozbiljno shvate i gradski čelnici, pa je gradonačelnik, odgovarajući na pitanja gledalaca u “Beogradskoj hronici” , najavio da će se rešiti mnogi problemi na koje su se građani žalili, a među njima je i naša kanalizacija.

Precizirao je da će do polovine godine grad imati obezbeđena sredstva za celokupnu mrežu na levoj obali Dunava, te da će se u narednih četiri do pet godina u POTPUNOSTI rešiti ovaj esencijalni problem Palilule.

Kroz predloge u projektu “Da se radi i gradi po tvom” dali smo do znanja šta nas „boli“  i nadamo se da su gradske i opštinske vlasti iskrene kada nas uveravaju da su sredstva za ove projekte isplanirana u budžetu za 2018. godinu.

Naravno, obični ljudi ne mogu da veruju da će zaista biti tako, jer gradski izbori se spremaju, a već smo dobili nebrojeno mnogo obećanja, ali uvek nam ostaje da se nadamo i čekamo.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Naravno da ne verujem. Koliko su nas puta obmanuli a pred izbore samo prazna obecanja.
    Krnjaca u kojoj zivim se oseca po svakom vremenu . Ne moze se disati kod kafane Bitolj. Necuven odnos prema nama , kao da smo gradjani drugog reda.

  2. Tako je. Svi se plasimo da obecanje kanalizacije nece biti ispunjeno. Ili bar ne u dogledno vreme. Poceli su jesenas naselje Brace Maric, jedvs uradili jedan manji deo i stali. I dok su radili to je bilo presporo, bez zurbe i sve na „laganica“. Ako neko od pretpostavljenih ima namere da to urad, neophodno je postaviti stalnu kontrolu i plan rada, kako dnevni, tako i nedeljni i mesecni. Bez kontrole, nikad se nece zavrsiti kanalizacija.

Dečija nepromišljenost dovela do panike u Krnjači i Kotežu

Deo Borče danas bez struje