in

U Krnjači kanalizaciju počeli da ispuštaju i na ulicu

Višedecenijski problem stanovnicima Krnjače predstavlja kanalizacija, a najnoviji problem sad imaju sugrađani koji žive pored Zrenjaninskog puta jer muče muku sa fekalnom kanalizacijom koja se izliva iz okolnih kuća u, verovali ili ne, rigolu. Koliko se god oni borili, obraćali nadležnima, niko ih ne čuje.

Sada je nastao problem zbog građana koji žive na potezu između Partizanskog bloka i Grge Andrijanovića. Pojedinci su svoje odvode umesto u septičke jame sproveli direktno na ulicu, kako tvrde sugrađani.

Problem ne bi bio toliko alarmantan da se ti mali kanali čiste. Odvodni kanali su stalno puni otpadaka, a voda neprijatnog mirisa je blokirana i nema gde da otiče.

Kako kažu sugrađani, prijavljivali su nekoliko puta opštinskoj inspekciji, ali ništa se nije promenilo.

Pored kuća, na ovom delu Zrenjaninkog puta nalaze se apoteke, kafane, frizerski saloni i sve to što bi kanalizacija rešila, završi u rigoli pored puta.

Foto: Blic

S obzirom da su sugrađani u blokovima iza “Metroa“ imali poteškoće sa istim problemom, prilikom rešavanja njihovog problema najavljeno je i rešavanje ovog. Naime, najavljene su investicije od Evropskog investicionog fonda u vrednosti od 40 miliona evra što bi dovelo do izgradnje crpne stanice broj 2. Ovo je najavljeno za januar 2018. Tako će problem stanovnika Krnjače trajno biti rešen.

Predsednik Opštine Palilula Aleksandar Jovičić ističe da su svesni da je ovo ozbiljan problem koji muči građane, da se svakodnevno radi na rešavanju istog i moli sve ljude da se uključe u rešavanje ovog problema kako bi se za građane leve obale rešili elementarni uslovi za život.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. A kanali okolo, koji se crne od kanalizacije? Leti, godinama kada bus stane na semafor, pored onog kanala posle BiP-a, kao da je usao u jamu, a ne u Krnjacu… pored kanalizacije, potrebno je i udariti po dzepu svakog kome odvod odlazi u kanal…

Pronađeno rešenje problema kanalizacije za zgrade u Krnjači

Godišnji koncert Kulturno umetničkog društva PKB