Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Pronađeno rešenje problema kanalizacije za zgrade u Krnjači

u Vesti od
Cicak – Rancevi 25%

Stanovnici Krnjače, tačnije oni čiji se stanovi nalaze u ulicama Danka Popovića i Bruske u Krnjači imali su problem sa održavanjem kanalizacionog i vodovodnost sistema. Do sada, za ovaj deo Krnjače bilo je zaduženo preduzeće ”Novi rasadnici”, ali ono je otišlo u stečaj.

Kako saopštavaju gradski menadžer Goran Vesić i predsednik Aleksandar Jovičić, JKP Beogradski vodovod i kanalizacija preuzimaju održavanje kanalizacionog i vodovodnog sistema u ovom delu Krnjače.

Goran Vesić je istakao i činjenice zbog kojih je došlo do problema. Naime, ova vodovodna mreža do sada nije legalizovana. Legalizacija je u toku i uskoro će biti završena. Čim se to završi, mreža će preći u nadležnost Grada, a tada će Grad sasvim normalno moći da radi na održavanju.

  Čak 5.500 dece ostalo neupisano u vrtiće?!

Takođe, Vesić najavljuje da će biti izdvojeno 50 miliona dinara za rekonstrukciju crpne stanice koja ovde postoji. Rekonstrukcija crpne stanice najavljena je za sledeću godinu.

Poznato nam je da je u Krnjači problem kanalizacije uopšte sveprisutan. Jovičić i Vesić nisu zaboravili da se osvrtnu i na to.

 – Očekujemo da će do prvog januara biti odobreno od Evropskog investicionog fonda 40 miliona evra da se započne projektovanje i izgradnja crpne stanice broj 2 i da kompletno ovaj deo leve obale dobije kanalaizaciju posle gotovo 30 godina. Ovo više nije poljoprivredno zemljište, ovo više nije, rekao bih selo ovo je postao grad koji nema kanalizaciju – rekao  je Jovičić.

  Vesić obećao velika ulaganja u naselja na levoj obali Dunava

 

Povezane teme:

3 komentara

  1. Stizu izbori. Od kada ste uknjizili prvi objekat, to nije poljoprivredno zemljiste. Ku*ta i Mu*ta su poceli da obecavaju kao i predhodni i kao oni pre njih… Sledece je na redu prosirenje kapaciteta vrtica (ili izgradnja novog), pa onda skola, dom zdravlja…Nece vam proci.

  2. Kako je mreža nelegalna ako su stanovi uknjiženi i objekti dobili upotrebnu dozvolu? Stanari pomenutih ulica uredno vodu od kada su se uselili. U cenu vode uračunato je i održavanje. I do sada je vodovod popravljao pomenutu mrežu. Zamenjeni su i ulični hidranti. Pošto trotoare nisu vratili u prvobitno stanje verovatno su se tada setili da vodovodna mreža nije legalizovana. Kanalizaciona mreža je posebna priča ali treba reći da je verovatno to jedina otpadna voda s ove strane “bare” koja se prečišćava. Koliko znam BVK nema fabrike za prečišćavanje vode već samo pumpe koje guraju prljavu vodu u reke.

  3. Deo Krnjace pored Zrenjaninca ima problem zbog kanalizacije ali ljudi, predjite na Pancevacki put i pogledajte naselje Brace Maric. Tu je tek “horor” zbog kanalizacije, pravo je cudo da opstajemo u takvim uslovima. Poceta je da se radi kanalizacija ali vise ne rade nego sto rade, ne znam u cemu je problem.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh