in

Pronađeno rešenje problema kanalizacije za zgrade u Krnjači

Stanovnici Krnjače, tačnije oni čiji se stanovi nalaze u ulicama Danka Popovića i Bruske u Krnjači imali su problem sa održavanjem kanalizacionog i vodovodnost sistema. Do sada, za ovaj deo Krnjače bilo je zaduženo preduzeće “Novi rasadnici“, ali ono je otišlo u stečaj.

Kako saopštavaju gradski menadžer Goran Vesić i predsednik Aleksandar Jovičić, JKP Beogradski vodovod i kanalizacija preuzimaju održavanje kanalizacionog i vodovodnog sistema u ovom delu Krnjače.

Goran Vesić je istakao i činjenice zbog kojih je došlo do problema. Naime, ova vodovodna mreža do sada nije legalizovana. Legalizacija je u toku i uskoro će biti završena. Čim se to završi, mreža će preći u nadležnost Grada, a tada će Grad sasvim normalno moći da radi na održavanju.

Takođe, Vesić najavljuje da će biti izdvojeno 50 miliona dinara za rekonstrukciju crpne stanice koja ovde postoji. Rekonstrukcija crpne stanice najavljena je za sledeću godinu.

Poznato nam je da je u Krnjači problem kanalizacije uopšte sveprisutan. Jovičić i Vesić nisu zaboravili da se osvrtnu i na to.

 – Očekujemo da će do prvog januara biti odobreno od Evropskog investicionog fonda 40 miliona evra da se započne projektovanje i izgradnja crpne stanice broj 2 i da kompletno ovaj deo leve obale dobije kanalaizaciju posle gotovo 30 godina. Ovo više nije poljoprivredno zemljište, ovo više nije, rekao bih selo ovo je postao grad koji nema kanalizaciju – rekao  je Jovičić.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Stizu izbori. Od kada ste uknjizili prvi objekat, to nije poljoprivredno zemljiste. Ku*ta i Mu*ta su poceli da obecavaju kao i predhodni i kao oni pre njih… Sledece je na redu prosirenje kapaciteta vrtica (ili izgradnja novog), pa onda skola, dom zdravlja…Nece vam proci.

  2. Kako je mreža nelegalna ako su stanovi uknjiženi i objekti dobili upotrebnu dozvolu? Stanari pomenutih ulica uredno vodu od kada su se uselili. U cenu vode uračunato je i održavanje. I do sada je vodovod popravljao pomenutu mrežu. Zamenjeni su i ulični hidranti. Pošto trotoare nisu vratili u prvobitno stanje verovatno su se tada setili da vodovodna mreža nije legalizovana. Kanalizaciona mreža je posebna priča ali treba reći da je verovatno to jedina otpadna voda s ove strane „bare“ koja se prečišćava. Koliko znam BVK nema fabrike za prečišćavanje vode već samo pumpe koje guraju prljavu vodu u reke.

  3. Deo Krnjace pored Zrenjaninca ima problem zbog kanalizacije ali ljudi, predjite na Pancevacki put i pogledajte naselje Brace Maric. Tu je tek „horor“ zbog kanalizacije, pravo je cudo da opstajemo u takvim uslovima. Poceta je da se radi kanalizacija ali vise ne rade nego sto rade, ne znam u cemu je problem.

SRAMOTA! Autobusi vraćeni na uobičajenu trasu, dok se građani smrzavaju!

U Krnjači kanalizaciju počeli da ispuštaju i na ulicu