in

Stanari Krnjače zabrinuti zbog odvoda

Stanovnici koji su svoje stanove kupili u ulicama Danka Popovića i Bruske, u Krnjači, suočili su se sa strahom od ekološke katastrofe.

Do sada  se o kanalizacionoj mreži u ovom delu naselja brinulo preduzeće “Novi rasadnici“, ali s obzirom da preduzeće ide pod stečaj, stanovnici ostaju bez odgovornog lica za ovaj problem. Održavanje kanalizacione mreže treba da se prenese na JKP “Beogradski vodovod i kanalizacije“ ali to još nije izvršeno.

Napominjemo da se JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija“ brinu o kanalizacionoj mreži u ostalim delovima Krnjače.

Prilikom kupovine stanova stanari nisu obavešteni da u blokovima iza “Metroa“ kanalizacija nije pod nadležnosti državne institucije.

–  Nedavno smo obavešteni od ranijeg investitora i prodavca stanova da će preduzeće „Novi rasadnici“ zbog dvogodišnje blokade računa krajem novembra otići u stečaj. Njihov vlasnik „Gemaks“ već je u stečaju – priča za „Novosti“ jedan od predstavnika zgrada.

Građani ističu i to da bi oni želeli da brigu o ovom problemu preuzme gradsko preduzeće, a da oni, kao i drugi građani kroz račun za ‘’Infostan’’ plaćaju i održavanje kanalizacije.

S obzirom na to da je problem urgentan, građani su se obraćali gradonačelniku, predsedniku GO Palilula, kao i direktoru BVK, ali odgovor nisu dobili.

Procedura rešavanja pravnoimovinskih odnosa je u toku i očekujemo rešavanje u najboljem interesu građana tog dela Krnjače  – Ovo je odgovor koji su dobile ,,Novosti’’ od gradskog preduzeća.

Napominjemo da ovaj deo naselja ima oko 480 stanova u 32 zgrade. U njima živi oko 1.500 ljudi.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Predavanja na temu poljoprivrede

    Obišli smo radove u Bele Bartoka u Borči (FOTO)