in

Građani leve obale nemaju kanalizaciju, a za gondolu ide 15 miliona evra

U Skupštini Beograda potpisan je sporazum o izgradnji gondole u Beogradu u vrednosti od 15 miliona evra koja će spajati Kalemegdan i park Ušće, a planirano je da bude završena do kraja sledeće godine. Ministarstvo turizma za gondolu će izdvojiti 840 miliona dinara, grad Beograd 600 miliona.

Kako kažu gondola je važna za turizam u Beogradu, a vožnja za četvoročlanu porodicu ovim u luksuzno opremljenim kabinama koštaće oko 3.000 dinara ako se voze u oba pravca. Nije nam samo jasno koje će to porodice moći sebi da priušte ovakvu vožnju?!

A za to vreme, na samo 5 kilometara odatle, na levoj obali sugrađani žive bez kanalizacije. Iako nam gradske vlasti decenijama obećavaju da će kanalizacija biti završena, jasno nam je da to nećemo skoro videti. Sećamo se obećanja da nam istu grade Japanci, pa onda da „ta“ leve obala dobija kanalizaciju. Podsećanja imamo na izvoz…

O mostovima na Dunavu, Pančevačkom i Pupinovom mostu, neprestano se raspravlja, jer dok se onaj stariji „raspada“, a na „novom“ koji je sagrađen posle skoro 80 godina već godinu dana čekamo da poprave osvetljenje.

I dok se izdvaja 15 miliona evra za gondolu koju će koristiti navodni beogradski turisti, njeni sugrađani sa leve obale ne mogu normalno da prođu ni najobičnijim ulicama. Nažalost, već smo navikli i „oguglali“ na rupe, a i na kratere, koji se otvaraju po glavnim ulicama. A na trotoare smo i zaboravili, jer najveći deo naselja leve obale, trotoare nema i takođe ih neće dobiti u skorije vreme.

Ali, uvek nam preostaje javni gradski prevoz. Isti onaj koji je toliko redovan da na posao sugrađani kreću čak i dva sata ranije. Vozila na našim linijama niti su nova, niti su potpuno ispravna, niti su čista.

Definitivno ima još mnogo toga za čime leva obala „plače“, ali mi nismo bitni za turizam prestonice. Mi samo plaćamo porez, a izgleda da to nije dovoljno da se privuče pažnja gradskih vlasti.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

5 Comments

  1. Kod nas u Krnjaci su pronasli Nilskog komarca, mozda je bas on privlacan za turiste. Za 30 godina nije uradjen ni jedan bitan infrastrukturni objekat. Kanalizacija verovatno nece dok smo mi zivi, vodovod smo gotovo sami finansirali, a asfaltiranje ulica je misaona imenica. Kanali su postali otvorene septicke jame, trotoari ne postoje, a psi lutalice okupirali kraj. Ovo ispada da opisujem horor, ali ni u cemu nisam preterao, naprotiv.. Porez uredno placamo, idemo na predizborne skupove i 30 godina slusamo obecanja..

Prestigli Kaluđericu! Nelegalna gradnja u Borči na svakom ćošku

Na Dunavcu zaplenjeno 100 kilograma kanabisa