in

Gradonačelnik ponovo obećao kanalizaciju i asfaltiranje ulica

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je naselja Krnjača i Kotež i tada istakao da problem sa kanalizacijom na levoj obali Dunava mora da bude trajno rešen.

Prema njegovim rečima, u bloku Braća Marić urađena je kanalizaciona mreža u dužini od 1,2 kilometra. Nepostojanje adekvatne kanalizacione mreže na čitavoj levoj obali Dunava je apsolutno najveći problem u šta se, kako je rekao, uverio u razgovoru sa građanima. 

Veoma brzo ćemo obezbediti finansiranje i to će biti fond koji je definisan isključivo za levu obalu Dunava. – naglasio je gradonačelnik.

Obišao je i radove na asfaltiranju ulice I Sutjeska u Krnjači i podsetio na plan, prema kojem će sve ulice na opštini Palilula biti „presvučene” novim asfaltom do kraja sledeće godine.

Predsednik opštine Palilula izrazio je mišljenje da je u poslednjih 18 meseci na ovoj opštini napravljen pomak na bolje.

Kako kaže Jovičić, građani su nestrpljivi po pitanju kanalizacije, ali sigurno vide da se konačno nešto radi po tom pitanju. Grad Beograd bi trebalo ugovorom da obezbedi dodatnih 38 miliona evra, što bi potvrdilo dinamiku radova za narednih pet, šest ili 10 godina. Na kraju tog procesa cela leva obala Dunava biće priključena na kanalizacionu mrežu.

Dakle, ispred nas je još najmanje pola decenije čekanja na kanalizaciju.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

Broj obolelih od morbila u Beogradu postepeno opada

Šta je to što čeka novog gradonačelnika Beograda