in

Asfaltiranje još jedne ulice u Borči (FOTO)

Asfaltiranje ulica na levoj obali se nastavlja i rekli bismo da je ovo poslednje ove godine, pošto kraj godine samo što nije. Međutim, nadamo se i verujemo da je ovo samo početak i uvod u sve što se planira i što nas očekuje sledeće godine. Ovog puta, u pitanju je asfaltiranje ulice Save Mrkalja, u Borči.

Lokalnom stanovništvu i svima koji dolaze na pijacu u Borči, poznato je da je ova ulica možda i jedna od najprometnijih u ovom naselju (ako zanemarimo glavne ulice kojima cirkuliše gradski prevoz). Posebno je velika gužva vikendima, kada ova ulica postaje pravo „vašarište“. Uz pešačke staze na ulicama se nudi prehrambena i druga roba, a od velikog broja nepropisno parkiranih vozila, ulica je tesna i za vozila i za pešake.

Informaciju da se ova ulica radi dobili smo preksinoć on naših sugrađana, a juče smo i sami obišli radove. Zatekli smo veći broj radnika na terenu, a tada je u procesu bilo skidanje starog asfalta.

Nismo uspeli da saznamo do kada će radovi trajati, kao ni to da li je planirana rekonstrukcija cele ulice ili samo do nekog određenog dela. Kao ni to da li je u planu rekonstrukcija još nekih ulica u ovom kraju.

Zatekli smo radove od samog početka ulice, zapravo od raskrsnice sa ulicom Bratstva i jedinstva do raskrsnice sa ulicom Milana Toplice. Mada, verujemo da će se radovi nastaviti do kraja ulice Save Mrkalja.

Slede nam novogodišnji praznici i Ulica otvorenog srca u Borči, pa se iskreno nadamo da će se ova ulica završiti u što kraćem roku. Posebno zbog značaja same ulice, jer predstavlja vezu sa pijacom i ostalim lokalima i većim marketima, pa je prohodnost neophodna.

Foto: S.P.

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Da li rekonstrukcija Save Mrkalja podrazumeva samo promenu asfalta a „vašarište“ će i dalje da ostane u ulci? Zašto se pomenuti haos ne preseli u neprometnu ulicu iza Maksija u kojoj se inace vec i prodaju drva, zimnica…? Tako će biti više mesta za prolaz, kad već nije bar jednosmerna ulica! Da li je moguće da niko neće pristupiti rešavanju tog rugla i bezobrazluka?

Decembar se završava, a u Borči se beru i jedu sveže maline

Neizvesno kako će funkcionisati gradski prevoz u petak