Tradicija se nastavlja: Sedma "Ulica otvorenog srca" u Borči - www.lobi-info.rs

Tradicija se nastavlja: Sedma „Ulica otvorenog srca“ u Borči

3 minuta za čitanje

Leva obala se nažalost ne može pohvaliti velikim brojem manifestacija, posebno ne onih sa tradicionalnim pečatom. Ipak, to nije slučaj sa Ulicom otvorenog srca, koja se u naše krajeve preselila 2012. godine.

Ova manifestacija na otvorenom se već dugi niz godina tradicionalno održava 1. januara u centru naše prestonice. Međutim, mi ne moramo ići do centra grada kako bismo uživali u manifestaciji ovog tipa. Stanovnici leve obale će imati priliku da budu i ove godine deo ove lepe manifestacije- i to kod nas, na našoj levoj obali.

Ulicu otvorenog srca u Borči po 7. put za redom organizuje Opština Palilula. Opštinu smo kontaktirali kako bismo saznali kakva je organizacija i kakav nas program očekuje ove godine. Kako saznajemo planirano je sve isto kao i prošle godine.

„Ulica otvorenog srca“ će se održati kao i predhodnih godina u naselju Borča, u istoj ulici kao i prošlog puta, od “Đurđenovca” do OŠ “Jovan Ristić”, odnosno na delu između ulica Valjevskog odreda i Bele Bartoka. Održavanje manifestacije će biti u periodu od 10 sati do 14 – 15 časova. Biće predstave maskota i dečiji muzički program. Takođe, najmlađima će deliti sladolede i smrznute tortice.

Ulica otvorenog srca 2014 - Borča

Iako nije najavljeno verujemo da će i ove godine biti postavljeni štandovi sa raznovrsnim proizvodima domaće radinosti, kao i štandovi gde se možete poslužiti čajem i kuvanim vinom.

Za saobraćaj će i ovog puta biti zatvorena ulica u kojoj se manifestacija održava, takođe, biće promenjena i trasa javnog gradskog prevoza u periodu održavanja manifestacije.

Sama atmosfera će najviše zavisiti od nas samih, uglavnom, kako se sami osećamo- tako nam i bude. A kako je energija „zarazna“ i kako se širi od pojedinca ka čitavoj grupi, neka ta energija bude pozitivna. I zato hajde svi da razvucemo najveći osmeh i da se tog prvog novogodišnjeg jutra pretvorimo u jedno veliko otvoreno srce i da ova nova godina buda najbolja do sada- svima.

I još ostaje pitanje za kraj: Hoćemo li ove godine biti najbrojniji u našoj Ulici otvorenog srca i provesti zajedno prvo novogodišnje jutro 2018.?

Leave a Reply

Prethodna priča

Novi model autobusa "Mahovina" na liniji 106

Sledaća priča

Ove godine bez dočeka Nove godine u Borči

Poslednje od Vesti