in

Novi model autobusa „Mahovina“ na liniji 106

FOTO: V.M.

Na osnovu pažnje u medijima koja se pridaje novim nabavkama, ali i kvalitetu autobusa na centralnim gradskim linijama, stiče se utisak da je vozni park GSP sve moderniji.

Kada je u maju GSP preuzeo deset novih Ikarbusovih autobusa, pojavio se podatak da je za poslednje dve godine nabavljeno ukupno 65 novih autobusa. Tom prilikom najavljeno je i 12 novih školskih autobusa, a do oktobra ili novembra i 30 novih zglobnih autobusa.

 – Iz dana u dan vozni park GSP-a postaje bogatiji i povećava se kvalitet prevoza u gradu – rekli su tada gradski čelnici.

Posle ovakvih obećanja, iako nas je teško iznenaditi, blago je reći da su nas šokirale žalbe i fotografije koje su poslali sugrađani koji koriste liniju 106! 

Kako su nam građani rekli, u petak OPET nije bilo polaska linije 106 u 05:30 sa Omladinskog stadiona. I to se ponavlja više dana uzastopno. A tog kobnog petka čak 3 polaska nije realizovano, a interval linije je na 30 minuta, što je sramota!

Građani su zatražili objašnjenje od dispečera na ovoj okretnici, pa im je rečeno da je „njihov“ vozač dao otkaz, a da nemaju drugog jer niko neće da vozi na ovoj liniji u autobusu bez grejanja.

Ali kada smo dobili fotografije autobusa na liniji 106, shvatili smo da nije samo grejanje problem. U autobusu koji je sugrađane vozio u petak, narasla je MAHOVINA.

Ne možemo ni da pretpostavimo gde je ovo vozilo bilo parkirano i kada je poslednji put čišćeno, ali nas ne čudi što čak ni vozači ne žele u ovaj autobus.

Nadležni su više puta do sada naglasili da ova linija nije isplativa, ali sugrađani koji je koriste nemaju drugu alternativu. 

U budžetu za sledeću godinu najavljeno da će grad za unapređenje javnog gradskog prevoza izdvojiti gotovo 25 milijardi dinara i da sledeće godine sledi nabavka novih autobusa i to 100 solo, 40 zglobnih i 50 elektroautobusa.

Nadamo se da je i ova linija konačno zaslužila modernizaciju, jer je potpuno nehumano voziti putnike u autobusima koji počinju da liče na šumu. Takođe, se nadamo da će nakon ovoga nadleženi podržati „Apel za 106„.

(FOTO: V.M.)

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Rešen problem pogrešno podeljenih vaučera za paketiće u Padinskoj Skeli

Tradicija se nastavlja: Sedma „Ulica otvorenog srca“ u Borči