in

Neizvesno kako će funkcionisati gradski prevoz u petak

Vozači GSP, isto kao i putnici, prinuđeni su da trpe loše uslove i stanje u kome se nalaze vozila javnog gradskog prevoza u Beogradu. Na ovu temu smo i nedavno pisali kada su nam građani poslali fotografije MAHOVINE u gradskom autobusu.

Ovakvo stanje gradskih vozila je jedan od razloga što su nedavno u svim pogonima GSP Beograd osvanuli plakati „nezadovoljstva“, koji pozivaju na obustavu rada u petak, 29. decembra 2017. godine.

Ovim plakatima, vozači se pozivaju da ovog dana ne dođu na posao, i na taj način pokažu „da u ovakvim uslovima i od ovolike plate ne može da se hrani porodica, plaćaju računi, krediti, da se školuju deca…„.

U pozivu se navodi i da rukovodostvo GSP „već vrlo dobro zna“ kakva je situacija, ali je svejedno potrebno pokazati jedinstvo i solidarnost među kolegama. Još je naglašeno i da „ovo radite samostalno, bez ikakvih sindikata ili nekog drugog„.

Vozačima je ovim putem poručeno i da ne treba da se plaše ovakvog poteza jer imaju pravo na jedan dan izostanka bez opravdanja, odnosno 3 dana vezanog odsustva ili 5 dana godišnje, i da im niko zbog toga ne može dati otkaz, već ih u najgorem slučaju kazniti sa smanjenjem plate od 5 odsto.,

Na naše bedne plate nećemo ni osetiti tih 5 odsto. – navodi se u apelu.

Pošto inicijatori ove „opomene“ nisu poznati i ne postoji zvaničan organizator obustave rada vozača, nismo mogli da dobijemo dodatne informacija.

Neizvesno je kako će zaposleni u GSP Beograd prihvatiti ovaj protest i kako će to uticati na red vožnje u petak. Neizvesno je i da li će obustava rada trajati ceo dan, ukoliko do iste dođe.

(Izvor: Danas, Foto: Ilustracija)

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Asfaltiranje još jedne ulice u Borči (FOTO)

    Ovča prva dobija jeftine stanove koje je država najavila