Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Ovča prva dobija jeftine stanove koje je država najavila

u Vesti od

Već su određene lokacije za izgradnju “JEFTINIH STANOVA” u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu i Vranju, a čija gradnja bi mogla da počne u prvoj polovini iduće godine.

Ono što je izvesno, da će ovi kvadrati moći da se kupe na kredit, za koje će biti potrebno 10 odsto učešća. Namenjeni su za pripadnike vojske, policije i službi bezbednosti.

U Beogradu je određeno pet lokacija za izgradnju jeftinih stanova. To su – Čukarica Makiško polje, Novi Beograd Blok 71 A, Palilula – Banja Ovča, Palilula Borča i Surčin – Surčinsko polje,

Jedina lokacija koja bi mogla da bude pripremljena za izgradnju u prvoj polovini 2018. godine jeste lokacija na opštini Palilula, i to Banja Ovča, s obzirom na to da bi plan detaljne regulacije mogao da bude donet u kratkom roku. Takođe, na navedenoj lokaciji rešeni su imovinsko-pravni odnosi tako da bi jedini trošak predstavljalo komunalno opremanje lokacije.

Zanimljivo:  Stiže nam Pesnički sabor u slavu Svete Petke u Ovči

Gradnja na ovoj lokaciji zadovoljila bi potrebe izgradnje oko 2.000 stanova što bi predstavljalo prvu fazu realizacije ovog projekta u gradu Beogradu. Kako saznajemo, precizniji broj stanova biće utvrđen kada se sagledaju potrebne strukture stanova.

Radujemo se što ovaj projekat startuje baš u Ovči i nadamo se da će država i grad shvatiti koliko je neophodno unaprediti infrastrukturu cele leve obale, kako bi i sadašnji i novi sugrađani živeli bez komunalnih problema.

(Izvor: Blic, Foto: Blic)

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh