in

Japanci grade kanalizaciju u Krnjači

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je plan detaljne regulacije naselja Krnjače u toku, kao i izgradnja primarnih objekata. Projekat izgradnje je vredan 800 miliona evra i biće realizovan u sradnji sa Vladom Japana.

Naselje Krnjača je samo nekoliko kilometara udaljena od centra grada a još uvek nema kanalizaciju. Umesto toga, u 21. veku koriste septičke jame ili „alternativu“ zvanu kanal za navodnjavanje zbog kojih se širi nesnosni smrad, naročito leti.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je izgradnju kanalizaciona mreže ali u narednih 10 godina dok ne bude završen projekat i plan detaljne regulacije.

Izrada plana detaljne regulacije naselja Krnjača je u toku, kao i izgradnja primarnih objekata, kao što su crpne stanice, kolektori i postrojenje za preradu otpadnih voda. Veoma je važno istaći da je generalnim projektom kanalizacionog sistema predviđena izgradnja pet postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, uključujući PPOV ‘Krnjača’,“ kaže Mali.

Izgradnja kanalizacione mreže planirana je u svim naseljima Leve obale Dunava a projekat je vredan čak 800 miliona evra.

Izgradnja kanalizacije obustavljena zbog mokrog zemljišta

Nadležni su još 2006. godine počeli izgradnju kanalizacionog sistema ali je obustavljena zbog „mokrog zemljišta“. Prošlo je nepunih osam godina a zemlište izgleda da je još uvek mokro.

Septičke jame ne koriste svi jer svoju kanalizaciju sprovode u kanale pa te fekalije koje protiču kroz naselje ugrožavaju živote ljude i prave ekološku bombu u Krnjači.

Žiteljima Koteža preti zaraza od fekalija - 2013 Žiteljima Koteža preti zaraza od fekalija - 2013 Žiteljima Koteža preti zaraza od fekalija - 2013

Na projektu radi i Vlada Japana a nadležni kažu da završetkom projekta i detaljne regulacije biće rešen problem kanalizacione mreže na Levoj obali Dunava, ali u narednih 10 godina.

Nadamo se da obećanje neće biti pusto radovanje i da naselja Leve obale Dunava neće biti korišćena samo u političke svrhe! Decenijski problem mora biti rešen ili će ekološka bomba eksplodirati!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Nema mesta u vrtićima - Slika vrtić Rakovici - 2014

U vrtićima na Paliluli nedostaje 300 mesta

Sestre Moldovan osvojile bronzu u Nemačkoj - 2014

Sestre Moldovan osvojile bronzu u Nemačkoj