in

GSP tvrdi: Ispunjavamo ono što predviđa red vožnje za liniju 85

Skoro dve nedelje smo čekali odgovor, od kada smo kontaktirali GSP zbog problema sa neredovnim polascima linija gradskog prevoza na levoj obali. Građani su nezadovoljni jer se „preskaču“ polasci i nepoštuje red vožnje, što je najizraženije na liniji 85. 

Odgovor koji smo dobili u vezi sa ovim problemom prenosimo u celosti:

Zbog loših uslova u saobraćaju usled radova na kolovozu duž trase linije (u Banatskoj ulici), dolazi do stvaranja saobraćajnih gužvi i zastoja zbog čega vozila sa linije br. 85 kasne sa ostvarivanjem planiranih polazaka što je posebno izraženo u vršnim periodima dana, takođe linija funkcioniše otežano i uz neujednačen interval između polazaka. Prethodno je bilo radova u ul. Bratstva i jedinstva u Borči koji su trajali mesec dana i koji su se u jednom periodu preklopili sa radovima u Banatskoj ulici, a tada je trasa linije bila delimično izmenjena zbog svega toga.To sve građani Borče odlično znaju ali uporno insistiraju na poboljšanju prevoza na ovoj liniji, iako realno JKP GSP “Beograd“ nema sa tim veze i sa svoje strane je ispunio ono što je planirano i predviđeno redom vožnje za ovu liniju.

Inače, radovi u Banatskoj ulici u Zemunu, koji jesu uticali na liniju 85, trajali su do 09. septembra, pa ostaje da vidimo da li će se nešto promeniti na bolje.

Nismo dobili odgovor u vezi drugih linija koje saobraćaju na levoj obali, mada su neredovn polasci postali opšti problem. Ipak, izgleda da GSP smatra da je učinio sve što je u njihovoj moći.

Ukoliko sugrađani žele da podnesu zahteve za izmene reda vožnje na linijama gradskog prevoza, to mogu uputiti na Sekretarijat za saobraćaj ili poslati putem Beokom aplikacije.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Da li je moguce da je GSB predvideo samo jednu autobusku liniju preko novog mosta. Taj autobus (85) je stalno pun kao oko u spicevima. Takodje nije jasno da li smo mi sa leve obale Dunava trazili vezu sa Banovim Brdom. Mozda je mogla da bude neka kraca linija koja ima vise polazaka. Da li gradjane iko pita sta bi zeleli?

  2. Dodati u špicu npr. Borča- Zemun Bačka.
    Ne postoji mogućnost da se autobus negde zaglavi ( pouzdanost ), a kada se pređe most, i stigne u Zemun, odmah postoje odlične veze za druge pravce.

Planirana isključenja struje u sledećih par dana na levoj obali

Na Pančevačkom mostu trenutno gužve u oba smera