in

Pupinov most i dalje u mrklom mraku, popravke do novembra

Pupinov most i dalje je u mrklom mraku! Pokradene trafostanice, zbog kojih nema svetla, trebalo bi da budu popravljene do kraja novembra. Kad se „saberu“ meseci bez osvetljenja, to znači da je magistrala od Pupinovog mosta do Pančevačkog puta više od godinu dana neosvetljena.

Zbog obijanja trafostanica i krađe instalacija, ugrožena je bezbednost svih koji svakodnevno koriste ove putne pravce.

Foto: Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda počela je sanaciju tri trafostanice koje će omogućiti ponovno uspostavljanje javnog osvetljenja na Pupinovom mostu, Zrenjaninskoj petlji i prilaznim putevima.

Izvođač je završio postavljanje ograda koje treba da obezbede trafostanice od neovlašćenog pristupa. Kako objašnjavaju iz Direkcije, trenutno se izvode radovi na ugradnji vrata, posle čega će početi montiranje elektro-opreme unutar trafostanica, koje su oštećene i opljačkane u prethodnom periodu.

Direkcija je od nadležnih institucija tražila i da se uredi pitanje upotrebe i održavanja trafostanica, posle njihove izgradnje kao dela javne saobraćajne infrastrukture.

Ugrađuju i kamere

Kako bi se sprečile krađe u budućnosti, Direkcija je tražila od budućeg izvođača i da na stanicama ugradi uređaje za video-nadzor i protivprovalni sistem sa daljinskim prenosom podataka. Svakodnevno će se kontrolisati i svi koji imaju pristup stanicama.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Uradite slicne sisteme zastite i za telefonske kablove u Krnjaci.
    U maju i junu su pokradeni i nismo imali signal dva puta po 12 dana.
    Preko tih kablova i e i box paket, tako da osim fiksnog telefona nije bilo ni televizije, ni interneta.

Od subote na snazi zimski red vožnje gradskog prevoza

Vlasnički pas držao u Krnjači celu zgradu „pod opsadom“