Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Od subote na snazi zimski red vožnje gradskog prevoza

u Vesti od

Na ulicama glavnog grada, zbog prelaska na zimski red vožnje, od subote 1. septembra naći će se čak 1.355 vozila gradskog prevoza (preko leta ih je bilo samo 1.036), saopšteno je danas iz GSP “Beograd”.

Prema planiranom redu vožnje, od ukupnog broja vozila njih 878 biće iz GSP-a, od toga najviše autobusa 645, zatim 135 tramvaja, 94 trolejbusa i četiri elektrobusa. Privatni prevoznici učestvovaće sa 477 autobusa.

Kod nas je sve spremno. Grad je kao i do sada na vreme poslao predviđeni raspored sa redom vožnje i prvog septembra startujemo – kaže Drago Tošić iz Konzorcijuma privatnih prevoznika.

Gradskom saobraćajnom preduzeću “Beograd” nedostaje oko 200 vozača, ali taj problem, kako kažu, prevazilaze internom reorganizacijom, i dodaju da je prošle godine otišlo 288 vozača.

Zanimljivo:  Bivši učenik PKB škole otkriva lekove i osvaja zlatne medalje u boksu

Kako kažu, tu se ubrajaju i oni koji su stekli uslov za penziju, a od početka ove godine preduzeće je napustilo još 206 vozača.

Prema njihovim tvrdnjama, manjak vozača neće biti problem, jer je konkurs stalno otvoren. Kako dodaju, sklopljen je i ugovor za osposobljavanje još 200 vozača.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh