in

Od subote na snazi zimski red vožnje gradskog prevoza

Na ulicama glavnog grada, zbog prelaska na zimski red vožnje, od subote 1. septembra naći će se čak 1.355 vozila gradskog prevoza (preko leta ih je bilo samo 1.036), saopšteno je danas iz GSP „Beograd“.

Prema planiranom redu vožnje, od ukupnog broja vozila njih 878 biće iz GSP-a, od toga najviše autobusa 645, zatim 135 tramvaja, 94 trolejbusa i četiri elektrobusa. Privatni prevoznici učestvovaće sa 477 autobusa.

Kod nas je sve spremno. Grad je kao i do sada na vreme poslao predviđeni raspored sa redom vožnje i prvog septembra startujemo – kaže Drago Tošić iz Konzorcijuma privatnih prevoznika.

Gradskom saobraćajnom preduzeću „Beograd“ nedostaje oko 200 vozača, ali taj problem, kako kažu, prevazilaze internom reorganizacijom, i dodaju da je prošle godine otišlo 288 vozača.

Kako kažu, tu se ubrajaju i oni koji su stekli uslov za penziju, a od početka ove godine preduzeće je napustilo još 206 vozača.

Prema njihovim tvrdnjama, manjak vozača neće biti problem, jer je konkurs stalno otvoren. Kako dodaju, sklopljen je i ugovor za osposobljavanje još 200 vozača.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Noćas čak dve saobraćajne nesreće na Zrenjanincu

    Pupinov most i dalje u mrklom mraku, popravke do novembra