in

Vlasnički pas držao u Krnjači celu zgradu „pod opsadom“

U nedelju su u Tomaševačkoj ulici u Krnjači stanari jedne zgrade ostali zarobljeni u svojim stanovima na potpuno nesvakidašnji način. Pas rase Američki Staford Terijer, po svemu sudeći izgubljen, ušetao je u njihovu zgradu i tu ostao čitavog dana, do dolaska Veterine!

Jedna od sugrađanki iz ove zgrade, ostala je sa troje dece u svom stanu, jer je kako kaže, pas satima stajao baš ispred njenih vrata i režao. Iako zvuči bezazleno, njen strah potpuno je opravdan, jer je pas očigledno bio zbunjen, pa se nije moglo pretpostaviti kakve će biti njegove reakcije.

Ovaj pas došetao je u njihovu zgradu u nedelju oko 09.00 časova. Kako objašnjava sugrađanka, sve vreme je bio u hodniku. Pas je bio agresivan, stajao je, gledao i režao. Pokušala je putem društvenih mreža da pronađe vlasnika psa, ali niko se nije javio.

Pas je imao ogrlicu, pa je jedan od komšija uspeo da mu stavi lanac svog psa i veže ga ispred zgrade, što se dogodilo oko 18 sati, gde je ostao do dolaska nadležnih. Ipak, iz Veterine Beograd pojavili su se tek oko 21.00 čas tog dana.

Glavni problem u ovoj priči je činjenica da je nadležnima iz Veterine trebalo čitavih 12 sati da dođu po psa i reše problem stanara iz Tomaševačke. Kako kažu, niko nije mogao ranije da izađe na teren, a pas je svakako bio miran i vezan.

Prema njihovim rečima, operaterka je uzela podatke i rekla je da će zaposleni izaći na teren kada neko od njih bude slobodan. Bio je vikend, zoohigijeničari pokrivaju ceo Beograd i jednostavno niko od njih nije mogao da ode u tom momentu na traženu adresu.

Osim toga, situacija nije alarmantna ako je pas miran i vezan – objašnjavaju iz ove veterinarske ustanove.

Kako dodaju, ekipa je stigla u večernjim satima i zatekla veoma mirnog psa vezanog za ogradu. Utvrđeno je da je vlasnički pas. Poslat je u prihvatilište u Rakovicu, obavestićemo vlasnika, a kasnije je sve na Upravi za veterinu – poručuju iz „Veterine Beograd“.

Kako smo nezvanično saznali, vlasnik psa je pronađen. Ovoga puta ispoljilo se koliko različito doživljavamo strah u ovakvim situacijama. Građani se opravdano plaše jer nemaju iskustvo sa životinjama, kakvo poseduju profesionalci iz Veterine.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Znaci pas je bio toliko agresivan da mu je nepoznati covek prisao, vezao ga i izveo napolje, gde je pas mirno cekao… shvatam ja strah iz neznanja kako da se postupi u datoj situaciji ali nemojte da demonizujete rasu pasa ovakvim senzacionalistickim tekstovima… i ne prepisujte clanke iz Alo!-a za boga miloga…
    Pitam se da li bi isti tekst osvanuo u novinama da je u zgradu usetao neki manji pas koji se „agresivno“ponasa…

    • Drzali su oni sami sebe pod opsadom. Nije ih pas drzao pod opsadom. Ja sam normalno funkcionisala po zgradi sa svojom decom, peli se u stan i izlazili da se igramo ispred zgrade.
      Pas nije rezao ni u jednom trenutku na nas.

Pupinov most i dalje u mrklom mraku, popravke do novembra

Vojislav Đukić iz Borče ponovo prvak u letenju motornim zmajem