in

Vojislav Đukić iz Borče ponovo prvak u letenju motornim zmajem

Na novootvorenom aerodromu Aero-kluba „Ćuprija“, u Dobričevu kod Ćuprije, proteklog vikenda završeno je dvodnevno državno prvenstvo u navigaciji i preciznom sletanju, ultralakih vazduhoplova i motornih zmajeva, na kome je učestovalo oko 30 takmičara.

Ponovo imamo tu čast, da je prvu nagrada na ovom takmičenju osvojio naš sugrađanin Vojislav Đukić iz Borče i to u kategoriji upravljanja motornim zmajem. Inače, Vojislav je i 2015. godine odneo prvu nagradu u kategoriji upravljanja motornim zmajem.

Vojislav je dugogodišnji zmajar sa Lisičjeg jarka, aerodroma u Padinskoj Skeli. Njegovo dugogodišnje iskustvo, često letenje i trenaža u okolini Lisičjeg jarka, najviše su zaslužni za njegove uspehe.

Leteo je avionom u generalnoj avijaciji i trenutno je osmi na nivou države što je sjajan rezultat kad se uzme u obzir da su ostali takmičari mahom stariji, vojni i penzionisani piloti. Bavi se letenjem od 2007. godine a pre toga je skakao sa padobranom. Počeo je da pilotira zmajem, a posle par godina i avionima.

Baš uz njegovu pomoć Vaš Lobi je tokom godina kreirao i objavljivao zanimljive snimke leve obale snimljene iz vazduha, kao što je snimak Pupinovog mosta između Zemuna i Borče.

Takmičenje u Ćupriji je otvorio predsednik Vazduhoplovnog saveza Labud Bulatović, a dozvolu, za organizovanje prvenstva, Aero-klub „Ćuprija“, dobio je od Direktorata civilnog vazduhoplovstva i Vazduhoplovno0g saveza Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.

Sve čestitke našem komšiji Vojislavu i puno sreće na budućim takmičenjima. Svi sugrađani koji žele da se oprobaju u letenju zmajem sa našim komšijom Vojislavom mogu se dodatno informisati OVDE:

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Vlasnički pas držao u Krnjači celu zgradu „pod opsadom“

    Vidovdanski teren uništen godinu dana od renoviranja